Máj 2024
PUSŠPSN
2

W17 EHF Euro 2015

V závere roka pobaltská konfrontácia heisterovcov


23.12.2013


Hádzanárov SR na turnaj v Rige otestujú Estónsko, Litva a Lotyšsko


Poslednou akciou slovenskej mužskej hádzanárskej reprezentácie v končiacom sa kalendárnom roku bude od štvrtka do soboty 16. ročník medzinárodného turnaja "Riga Council Cup" (26. - 28. 12. 2013). V Olympijskom športovom centre v Rige čaká na Slovákov výlučne pobaltská konfrontácia. Zverenci trénera Zoltána Heistera, ktorí sa pripravujú na januárové vyvrcholenie I. fázy kvalifikácie MS 2015, postupne preveria vo štvrtok od 18.30 h SEČ Estónci (v pôvodnom zozname účastníkov nahradili Ukrajincov, ktorí odriekli účasť pre nestabilnú politickú situáciu v krajine), v piatok od 16.30 h Litovčania a na záver v sobotu o 12.00 h domáci Lotyši. Podľa papierových predpokladov sa očakáva, že posledný zápas medzi dvoma súpermi z kvalifikačnej skupiny o postup na ME 2014 (Lotyšsko - SR 28:24, SR - Lotyšsko 27:25) bude súbojom o prvenstvo na podujatí.


"Nám nepôjde prioritne o výsledky, ale aby si moji zverenci schuti zahrali a využili možnosť konfrontácie so súpermi na medzinárodnej scéne. Myslím si, že účasť na turnaji bude pre týchto hráčov užitočná. Nevypadnú z herného rytmu a môžeme si ich vyskúšať v zápasovom zaťažení. Sme zvedaví napríklad na mladého Prešovčana Lukáša Urbana, Martina Briatku z Topoľčian či ďalších. Po dlhšom čase je v nominácii skúsený Rado Pekár, uvidíme, ako sa nám ho podarí zapracovať do družstva," uviedol kouč SR Zoltán Heister. 


Slováci sa zídu ráno na Druhý sviatok vianočný v Bratislave, predpoludním odletia do lotyšskej metropoly a večer nastúpia na svoj úvodný duel na turnaji. "Bude to síce bez spoločného tréningu, ale v nominácii sú aj hráči, ktorí už reprezentovali, takže verím, že v tomto smere nebude väčší problém," poznamenal Heister, ktorý môže v Rige využiť služby 16-členného kádra. Pre zranenia nepocestujú do Rigy Ladislav Tarhai a Peter Masica, namiesto Martina Straňovského dostal pozvánku Gabriel Minarovič. Pre klubové povinnosti či zdravotné problémy nie sú k dispozícii ani ďalší hráči patriaci do národného tímu. "Samozrejme, radšej by som bol, keby som mal na zraze kompletný káder, ale to nie je momentálne možné. So zraneniami musíme počítať, preto dostávajú príležitosť aj noví hráči," dodal kormidelník hádzanárov Slovenska. 


Nominácia mužskej reprezentácie hádzanárov Slovenska na turnaj v Lotyšsku: 
brankári: Richard Štochl (GK Motor Záporožie/Ukr.), Teodor Paul (Grundfos Tatabánya KC/Maď.) 
pivoti: Martin Mazák (Grundfos Tatabánya KC/Maď.), Tomáš Adamčík (MŠK Považská Bystrica), Martin Slaninka (HK Topoľčany) 
krídla: Miroslav Volentics (ŠKP Bratislava), Martin Briatka, Branislav Cigáň (obaja HK Topoľčany), Gabriel Minarovič (HC Štart Nové Zámky) 
spojky: Patrik Hruščák, Oliver Rábek, Vladimír Guzy, Lukáš Urban (všetci Tatran Prešov), Tomáš Vallo (MŠK Považská Bystrica), Karol Zechmeister (ŠKP Bratislava), Radovan Pekár (1. MHK Košice) 


Program medzinárodného turnaj mužov "Riga Council Cup" v lotyšskej Rige (26. - 28. 12. 2013): 
štvrtok 26. 12.: Lotyšsko - Litva (16.30 SEČ), Estónsko - Slovensko (18.30) 
piatok 27. 12.: Slovensko - Litva (16.30), Lotyšsko - Estónsko (18.30) 
sobota 28. 12.: Litva - Estónsko (10.00), Lotyšsko - Slovensko (12.00) 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL