Máj 2024
PUSŠPSN
2

W17 EHF Euro 2015

Straňovský na Vianoce ako trojnásobný víťaz Ligového pohára


24.12.2013


Hádzanári FC Barcelona obhájili víťazstvo v Ligovom pohári v Španielsku


Slovenský hádzanársky reprezentant Martin Straňovský sa takisto ako vlani potešil krátko pred nadchádzajúcimi vianočnými sviatkami celkovým triumfom v španielskom Ligovom pohári (Copa ASOBAL). Jeho klub FC Barcelona v 24. edícii súťaže, na ktorej sa počas víkendu v katalánskej metropole zúčastnili štyri najlepšie tímy z aktuálnej ligovej tabuľky, suverénne obhájil lanské prvenstvo.


Barcelončania kraľujúci v Lige Asobal potvrdili v domácom prostredí Palau Blaugrana úlohu najväčšieho favorita, keď v semifinále zdolali BM Huesca 39:25 (20:12) a vo finále vyhrali pred 3912 divákmi nad Fraikin BM Granollers 34:28 (20:15). Straňovský nastúpili v oboch stretnutiach, do siete Huescy i Granollersu skóroval jedenkrát. Pre 28-ročného ľavého krídelníka je to tretí celkový úspech v Ligovom pohári, okrem dvoch v barcelonskom drese má na konte aj jedno z čias pôsobenia v Ademare León, s ktorým triumfoval v roku 2008 po výhre práve nad "Barcou" 31:25. Vtedy bol s 19 gólmi dokonca najlepším strelcom podujatia. 


Katalánci sa stali víťazmi Ligového pohára už deviatykrát, z toho tretíkrát za sebou, a v doterajšej histórii tejto súťaže sú najúspešnejší. Na turnaji Copa ASOBAL hrajú od sezóny 1990/1991 štyri najlepšie tímy po prvej polovici aktuálneho ročníka najvyššej španielskej súťaže Liga ASOBAL. 


Hádzanári Barcelony získali v ročníku 2013/2014 už tri trofeje, v úvode sezóny triumfovali na turnaji IHF Super Globe 2013 v Katare, čo sú majstrovstvá sveta mužských klubov, a potom aj v Španielskom superpohári. 


Martina Straňovského bude v úvode roka potrebovať reprezentácia Slovenska, na ktorú čakajú rozhodujúce súboje v I. fáze kvalifikácie o postup na MS 2015 v Katare. 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL