Máj 2024
PUSŠPSN
5

W17 EHF Euro 2015

V Nikózii pre trápenie v koncovke dráma s víťazným koncom


09.01.2014


Slovenských hádzanárov držal aj na Cypre nad vodou brankár Richard Štochl


Slovenskí hádzanárski reprezentanti sa v stredu večer na vlastnej koži presvedčili, že ani víťazstvo na pôde Cypru sa nerodí ľahko. Podobnú skúsenosť mali tri dni pred nimi aj ich hlavní konkurenti v boji o postup do II. fázy kvalifikácie MS 2015. Rumuni si dva body za výhru 31:30 zabezpečili 11 sekúnd pred koncom z pokutového hodu, slovenský triumf 30:28 poistil v 58. min (137 s pred záverečným klaksónom) pravý krídelník Miroslav Volentics - paradoxne tiež so sedmičky.


"Určite sme si predstavovali stredajší duel inak. Chvalabohu, že sme vyhrali a udržali si šancu na postup," poznamenal Ľubomír Ďuriš. Dvadsaťšesťročná stredná spojka, ktorej sa gólovo ujal jeden z troch streleckých pokusov, priznala, že to v podaní hráčov v bielych dresoch nebolo ideálne s premieňaním príležitostí. 


"Zahodili sme veľa streleckých možností a tým sme sa nevedeli gólovo odpútať od súpera. Možno by sa zápas vyvíjal úplne inak, keby sme vyhrávali vyšším rozdielom. Predovšetkým naša útočná činnosť nebola dobrá, trápili sme sa. Našťastie, naša obrana na čele s Rišom Štochlom, ktorý nás podržal, bola celkom v poriadku," uviedol k dianiu na palubovke považskobystrický rodák a na adresu nepríjemného súpera dodal: "Cyperčania cítili šancu a bojovali až do konca. Možno aj Rumuni prežili rovnaký duel ako my." 


Napriek nie presvedčivému vystúpeniu mali z chudobného víťazstva radosť slovenskí fanúšikovia v hľadisku haly Cyperskej univerzity. Zverencov trénera Zoltána Heistera prišla povzbudiť a počas celého priebehu hnala dopredu skupina vojakov slúžiacich v krajine súpera. 


Slovenskí hádzanári musia hodiť trápenie s Cyprom čím skôr za hlavu a sústrediť sa na kľúčový sobotňajší zápas v Mestskej športovej hale Šali, v ktorom od 17.00 h privítajú Rumunov s úlohou zmazať osemgólové manko z novembrovej vzájomnej konfrontácie. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL