Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Glankovičová o svojom návrate na palubovku: Bola to drina


09.01.2014


Denisa Glankovičová sa teší do Michaloviec, reprezentáciu prenecháva mladším


Osem mesiacov trvalo slovenskej hádzanárke Denise Glankovičovej, kým sa po vážnom zranení ľavého kolena vrátila v drese TSV Bayer 04 Leverkusen na palubovky. Ešte v uplynulej sezóne si v prvom zápase semifinále I. bundesligy proti majstrovskému klubu Thüringer HC pretrhla predný prekrížený väz. "V prvom rade to bol pre mňa šok. Vôbec som s tým nepočítala, že moje zranenie je také vážne," spomenula si Glankovičová v rozhovore pre agentúru SITA na svoju prvotnú reakciu na diagnózu, ktorej súčasťou bolo aj poškodenie menisku.


"Hneď po zápase som absolvovala vyšetrenie u nášho športového lekára i magnetickú rezonanciu. O týždeň neskôr som sa podrobila operácii. Všetko prebehlo rýchlo a bez komplikácií. Ako to už pri zraneniach tohto druhu býva, nasledovala dlhá rehabilitácia," pokračovala v pohľade do nepríjemnej minulosti prešovská rodáčka, ktorej ďalšie slová naznačujú, že cesta návratu nebola jednoduchá. "Bola to tvrdá drina, či už v posilňovni alebo pri stabilizačných cvičeniach. Po siedmich mesiacoch som sa konečne mohla zaradiť do družstva a absolvovať zimnú prípravu." Skúsená ľavoruká hráčka postupne začala do prípravy zapájať aj loptu a akoby nanovo si zvykala na pohyb. "Zo začiatku som mala zvláštny pocit, ale po pár tréningoch sa to postupne zlepšovalo a obavy pominuli," prezradila 34-ročná spojka. 


Glankovičová sa v závere uplynulého kalendárneho roka v dueloch na pôde VfL Oldenburg (31:31) a doma proti HC Lipsko (23:23) objavila v zostave Leverkusenu a vstúpila už do svojej 10. sezóny v drese Bayeru. "V týchto stretnutiach som už bola na lavičke a chvíľu som si aj zahrala. Bol to super pocit môcť znova nastúpiť," skonštatovala sympatická Slovenka, ktorá sa po vyše polročnej pauze už cíti fit. 


V novom kalendárnom roku sa dokonca stihla aj zapísať do streleckej listiny, na palubovke Buxtehuder SV (35:25) skórovala jedenkrát a naposledy v stredu sa na výhre v domácej Smidt-Arene proti DJK/MJC Trier (35:28) podieľala dvoma presnými zásahmi (za hostky bola 4x úspešná pivotka Andrea Czanik-Weibelová, pozn.). "Viac nastupujem na poste pravej spojky, ale keď treba, tak zaskočím aj na pravom krídle. Prvý gól proti Buxtehude ma veľmi potešil. Zatiaľ však hrávam len pár minút, takže dúfam, že pomaly sa bude zlepšovať aj moja strelecká forma," zaželala si slovenská legionárka z aktuálne 4. družstva tabuľky najvyššej nemeckej súťaže žien. 


Už o mesiac ju čaká cesta na Slovensko, nie ako zvyčajne za najbližšími, ale za hádzanárskymi povinnosťami. Leverkusen je súperom Iuventy Michalovce v osemfinále Pohára EHF žien. Oba zápasy sa odohrajú začiatkom februára (8. a 9. 2. 2014) v centre Zemplína, kde pred odchodom do Nemecka v roku 2004 pôsobila ako hráčka. "Musím sa priznať, že sa už na Michalovce teším. Stretnutia s Iuventou budú v porovnaní s inými duelmi v európskych pohárových súťažiach pre mňa iné - také špecifické. Doteraz som mala možnosť hrať takéto zápasy len v zahraničí a teraz budem mať príležitosť si túto špeciálnu atmosféru prežiť v domácom prostredí na Slovensku," netajila potešenie z výsledku novembrového žrebu Denisa Glankovičová.


Tá bola v minulosti členkou reprezentácie SR. "Vystúpenia národného tímu sledujem a držím dievčatám palce. Bolo by pekné, keby sme sa konečne v kvalifikačných zápasoch dokázali presadiť," uviedla bývalá hráčka Prešova a Michaloviec. Súcich ľaváčok je na domácej scéne nedostatok, ale hádzanárka Leverkusenu už nemyslí na reprezentačný dres. "Na Slovensku máme veľa mladých a talentovaných hráčok, ktoré by mali dostať šancu, takže reprezentáciu prenechám mladšej generácii." 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL