Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Lukačín už nie je trénerom Halle-Neustadt


10.01.2014


Michala Lukačína odvolali vo štvrtok z funkcie kormidelníka hádzanárok SV Union Halle-Neustadt


Nemecký druholigový hádzanársky klub SV Union Halle-Neustadt ukončil s okamžitou platnosťou spoluprácu s trénerom Michalom Lukačínom. Vedenie "wildcats" oznámilo svoje rozhodnutie 40-ročnému slovenskému kormidelníkovi vo štvrtok večer a následne o ňom informovalo aj hráčky. Lukačín mal platný kontrakt do konca aktuálnej sezóny, ale nespokojnosť so športovými výsledkami v uplynulých týždňoch viedla k predčasnému ukončeniu jeho pôsobenia. 


"Samozrejme, rozhodli výsledky najmä v ostatných zápasoch, keď sme dvakrát remizovali, raz prehrali o gól a raz o osem. Ukončenie spolupráce bolo korektné, zostávam tu do konca sezóny. Predstavitelia klubu vyzdvihli moju prácu počas 1,5-ročného pôsobenia," vyjadril sa pre agentúru SITA Michal Lukačín. 


Z ostatných štyroch duelov získali jeho zverenky len dva body, a to proti tímom zo spodných priečok tabuľky. Naposledy dokonca hádzanárky SV Union podľahli poslednému družstvu TSG Ober-Eschbach (25:26) a patrí im 8. pozícia. "Rozhodnutie prezídia klubu sa nerodilo ľahko. Po jesennej časti sme neboli spokojní s bodovým kontom a náš tohtosezónny cieľ - pohybovať sa v hornej tretine tabuľky - bol ohrozený. Vedenie klubu chce poďakovať Lukačínovi za odvedenú robotu. Pod jeho vedením sme v uplynulom ročníku obsadili 5. priečku, čo bolo naše najlepšie umiestnenie v II. bundeslige," uviedol pre klubovú stránku prezident Bodo Meerheim. 


Podľa odvolaného slovenského trénera ambície prevýšili realitu. "Z môjho pohľadu boli ciele klubu privysoké. Po veľkom entuziazme z 5. miesta v uplynulej sezóne sa dokonca začalo hovoriť o postupe. To potom viedlo aj k frustrácii hráčok, vedenia, sponzorov, keď sa len tak ľahko nevyhrávalo a nebodovalo. Súvisí to aj s kvalitou tímu. Po vydarenom minulom ročníku sme sa oslabili, mali sme o dve hráčky menej a prakticky sme s 12-členným kádrom, desiatimi hráčkami a dvoma brankárkami, absolvovali doterajšiu časť sezóny. A to je málo." 


Od štvrtka vedie družstvo, v ktorom pôsobí aj slovenská reprezentantka Dagmar Stuparičová, Lukačínova asistentka Bianka Eckardtová. Vedenie SV Union Halle-Neustadt však hľadá za bývalého kouča Michaloviec, Veselí nad Moravou, Šale či Trieru náhradu. "Zostávam v Halle, zmluvu dodrží klub až do konca. Som voľný tréner a budem čakať na ponuku. Rád by som zostal naďalej pôsobiť v Nemecku," dodal Lukačín. 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL