Máj 2024
PUSŠPSN
9

W17 EHF Euro 2015

Hanták nástupcom Kumpána vo Veselí


12.01.2014


Jozef Hanták st. sa vracia do HC Veselí nad Moravou


Na trénerskej lavičke hádzanárok českého družstva HC Veselí nad Moravou sa od pondelka opäť objaví Slovák - tentoraz Jozef Hanták. Po sobotňajšom zápase 11. kola slovensko-českej súťaže žien (WHIL), v ktorom Veselí na domácej pôde v Hodoníne zdolalo posledný tím tabuľky TJ Sokol Písek 26:21 (15:13), vedenie klubu odvolalo z funkcie trénera Reného Kumpána. Ten zastával túto pozíciu necelých 11 mesiacov, keď vlani vo februári vystriedal slovenského kouča Pavla Jana.


"Výkonný výbor klubu sa jednoznačne zhodol na tom, že výkony a predvádzaná hra nezodpovedajú našim požiadavkám a predstavám. Aj keď sme vedeli, že nebudeme hrať po výraznej obmene kádra o čelo tabuľky, myslíme si, že súčasný káder má na viac. Preto sme odvolali trénera Kumpána a na jeho miesto v pondelok nastúpi Hanták," cituje stránka hodoninsky.denik.cz členku výkonného výboru HC Veselí nad Moravou Jarmilu Kočí, ktorá verí, že zmena pomôže družstvu v boji o play-off. "Budem rada, keď Hanták dievčatá prebudí, dá tímu nový impulz a hernú disciplínu. Azda budeme hrať opäť ako kolektív." 


Jozef Hanták sa taktovky vo Veselí ujal už v júli 2012, ale po necelých dvoch týždňoch letnej prípravy sa jej vzdal z osobných a zdravotných dôvodov. Svoju zápasovú premiéru absolvuje na budúcu sobotu (18. 1.) proti úradujúcemu majstrovi SR Iuvente Michalovce. 


Päťdesiatdvaročný Jozef Hanták st. v predchádzajúcej sezóne viedol ženy Partizánskeho, predtým pôsobil pri dorastenkách MHK Bytča a bol koučom reprezentácie junioriek SR. V minulom období trénoval mužov Považskej Bystrice, Nových Zámkov i českej Karvinej, s ktorou získal v sezóne 2009/2010 majstrovský titul. 


Vo Veselí nad Moravou s obľubou obsadzujú post šéfa realizačného tímu kormidelníkmi zo Slovenska. V minulosti viedli tamojšie družstvo hádzanárok napríklad František Bako, Alojz Berec, Štefan Rapač, Tomáš Kuťka, Michal Lukačín, Ivan Pompoš, Peter Sabadka a Pavol Jano. 


Hádzanárky Veselí figurujú po prvej polovici dlhodobej časti WHIL na 9. mieste tabuľky so ziskom 8 bodov. Do ich kádra patrí aj trio Sloveniek Katarína Hvostaľová, Martina Bačíková a Petra Varjassiová. 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL