Máj 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Dávid je pripravený opäť začať trénovať, čaká na ponuku


15.01.2014


Slovenský tréner Peter Dávid priznal, že si potreboval od hádzanej oddýchnuť, ale teraz má už opäť chuť do práce


Záver uplynulej sezóny nepriniesol veľa radosti slovenskému hádzanárskemu trénerovi Petrovi Dávidovi. Na klubovej úrovni musel stráviť zostup TV Grosswallstadt z najvyššej nemeckej súťaže mužov a k tomu neúspech v kvalifikácii ME 2014 s reprezentáciou hádzanárov SR, v ktorej vzápätí na základe rozhodnutia správnej rady Slovenského zväzu hádzanej predčasne skončil.


Po hektickom a vypätom období privítal, že si od hádzanej na nejaký čas aj odpočinie. "Padlo mi to vhod aj vzhľadom na predchádzajúce náročné obdobie spojené s klubovými starosťami i tým, ako to dopadlo v reprezentácii. Takéto situácie zanechajú na človeku nejaké stopy. Predovšetkým v klube som bol počas sezóny pod obrovským tlakom v súvislosti s bojom o záchranu v I. bundeslige. Potreboval som si preto oddýchnuť najmä psychicky, vyčistiť si hlavu a ujsť preč od hádzanej. Júl a august som si odpočinul na dovolenke, využil som tento čas pre seba a prišiel na iné myšlienky," vrátil sa Peter Dávid v rozhovore o pol roka dozadu. 


Odkedy sa koncom júna 2013 dozvedel, že nebude môcť pokračovať v načatej práci s národným tím Slovenska, nebolo o ňom počuť. "Aj v Nemecku som mal pár telefonátov, novinári z hádzanárskeho prostredia sa pýtali, čo robí teraz Peter Dávid. Ja som sa hneď nikam nehrnul, navyše, ani v súčasnosti, keď sú rozbehnuté súťaže, nie je jednoduché získať trénerský angažmán. Momentálne som doma, v týchto dňoch sledujem denne tri - štyri zápasy z majstrovstiev Európy mužov v Dánsku, takže už opäť začínam pociťovať, ako ma to ťahá späť k hádzanej," pokračoval 47-ročný kouč. 


V lete počas dvoch prázdninových mesiacov Dávid nechcel hádzanú vidieť a ani o nej počuť, ale teraz ho už ťahá späť. "Od septembra znovu vnímam hádzanárske dianie. Pravidelne chodím na stretnutia Grosswallstadtu v II. bundeslige, videl som pár tohtosezónnych zápasov Wetzlaru v najvyššej súťaži. Samozrejme, objavujú sa určité kontakty, ale zatiaľ nič konkrétne nemám a na niečo väčšie čakám," prezradil rodák z Malaciek, ktorý je pripravený ujať sa taktovky aj okamžite: "Už mám opäť chuť, som pripravený znovu sa naplno venovať trénerskej práci. Nemám problém sa zbaliť a na druhý deň začať robiť. Nič ma nedrží a v momente som schopný ísť trénovať." 


V minulosti bol kormidelníkom žien HSG Sulzbach/Leidersbach, potom sa však vrátil k mužom. "Minulý rok som mal jednu ponuku na post kouča prvoligového družstva žien, ale pre povinnosti v slovenskej reprezentácii som ju neprijal. Nechcem tvrdiť, že vylučujem možnosť viesť družstvo hádzanárok, ale, samozrejme, mužská hádzaná ma ťahá viac. Som však tréner a toto je môj džob, preto v prípade zaujímavej ponuky z vyššej súťaže by som o nej určite vážne uvažoval," dodal bývalý československý a slovenský reprezentant Peter Dávid. 

SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL