Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Antl chce ďalej reprezentovať, rád by hral viac


16.01.2014


Radoslav Antl (krídelník reprezentácie hádzanárov SR): "Keď hráči podávajú v klube vyrovnané a kvalitné výkony, tak by nemali byť ukrátení"


V reprezentácii hádzanárov Slovenska patrí Radoslav Antl medzi najskúsenejších hráčov. Napriek tomu, že mu so spoluhráčmi nevyšlo kvalifikovať sa na majstrovstvá sveta 2015 v Katare, nestráca 35-ročný ľavý krídelník nádej, že si ešte zahrá na vrcholnom podujatí. 


Najbližšou šancou je účasť na európskom šampionáte v roku 2016 v Poľsku, jeho snom je účasť na olympijských hrách, ktoré budú v tom istom roku v brazílskom Riu de Janeiro. "Moje veľké prianie je zahrať si na olympiáde. Chcel by som byť pri tom, keby sa nám tam podarilo postúpiť. Všetko závisí od zdravotného stavu a výkonnosti. A tiež od trénera, či ma bude potrebovať v reprezentácii," uviedol Antl.


V sobotňajšom rozhodujúcom zápase I. fázy kvalifikácie MS 2015 s Rumunskom v Šali (27:25), v ktorom museli zverenci trénera Zoltána Heistera na postup do play-off zmazať osemgólové manko z prvého vzájomného súboja, dostal šancu až v priebehu druhého polčasu, keď nahradil Martina Straňovského. 


"S trénerom Heisterom sme si sadli a otvorene mi povedal, že na ľavom krídle nebudem jednotkou. Vedel som teda, že budem hrávať menej. To, že nedostanem ani toľko priestoru, ako som očakával, je však dosť frustrujúce. Pritom Martin Straňovský sa vôbec nehnevá, keď nehrá celý zápas, veď je na to zvyknutý aj v Barcelone. Keď hráči podávajú v klube vyrovnané a kvalitné výkony, čo si myslím, že robíme obaja, tak by nemali byť ukrátení," tvrdí bojovník na pohľadanie R. Antl. 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL