Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Kanonáda Dubajovej pokračuje, tucet do siete Koszalinu


17.01.2014


Slovenka Katarína Dubajová má v Poľsku priemer 9 gólov na zápas, napriek menšiemu počtu odohratých duelov je v poradí kanonierok už štvrtá


Rozhodnutie predstaviteľov MKS Olimpia-Beskid Nowy Sacz angažovať hádzanárku Katarínu Dubajovú sa im zatiaľ obzvlášť vypláca. Skúsená slovenská spojka zažíva v drese účastníka poľskej PGNiG Superligy mimoriadne úspešné obdobie. Len krátky čas jej stačil na to, aby sa stala najlepšou kanonierkou svojho družstva a zaradila sa medzi elitné strelkyne tamojšej najvyššej súťaže.


Dubajová je po pomalšom rozbehu vzhľadom na jej súčasnú streleckú formu (v úvodnom januárovom vystúpení dala tri góly proti Vistalu Gdynia pri prehre 19:24) aj v novom kalendárnom roku akoby neudržateľná. Vzápätí totiž prišlo 10 gólov do siete KGHM Metraco Zaglebie Lubin (22:27) a najnovšie v stredu 12-gólová kanonáda pri domácom víťazstve Noweho Saczu nad tímom Energa AZS Koszalin 30:24 (13:10). 


Tento posledný strelecký zápis z 13. kola súťaže vyniesol 35-ročnú Slovenku na 4. miesto medzi ligovými kanonierkami v Poľsku, jej konkurentky na prvých troch priečkach majú však odohraté o tri, resp. štyri zápasy viac. Dubajová dosiahla v 8 dueloch 72 gólov, jej priemer 9 presných zásahov na duel ju radí na najvyššiu priečku. Líderkou kanonierok je Agata Wypychová z MKS Piotrcovia Piotrków Trybunalski s 95 gólmi v 11 stretnutiach (priemer 8,64). 


Hádzanárky MKS Olimpia-Beskid Nowy Sacz sú v tabuľke súťaže na 5. mieste (bilancia 6 - 0 - 6), v sobotu zavítajú na palubovku siedmeho družstva aktuálneho poradia Pogoň Baltica Štetín, ktorý má na konte tiež 12 bodov. Bude to zároveň zaujímavá konfrontácia dvoch kanonierok, keďže štetínsky dres si oblieka Agata Cebulová, s 84 gólmi v súčastnosti druhá najlepšia strelkyňa PGNiG Superligy. 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL