Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Šulc na odchode zo Szegedu, prijal ponuku z Kataru


22.01.2014


Hádzanár František Šulc si zahrá za katarský Lekhwiya Sport Club


Slovenský hádzanár František Šulc ml. bude v hráčskej kariére pokračovať na ázijskom kontinente. Hráč maďarského vicemajstra Pick Szeged uzavrel 1,5-ročnú zmluvu s katarským tímom Lekhwiya Sport Club.

"Dostal som výhodnú ponuku z Kataru. Keďže moja kariéra sa chýli ku koncu, prikývol som na ňu. Obzvlášť ďakujem vedeniu klubu, že ma uvoľnilo a nerobilo prekážky pri mojom odchode. Strávil som tu skvelých tri a pol roka, hral som za najlepší tím v mojom živote. Nikdy nezabudnem ani na úžasné publikum, fanúšikovia navždy zostanú v mojom srdci. Keď si spomeniem na Szeged, v mojej mysli budú len pekné a dobré veci. Tu sa narodil môj syn Matteo, aj preto budem mať toto mesto ešte radšej," uviedol na rozlúčku Šulc, ktorý koncom týždňa odcestuje za povinnosťami u svojho nového zamestnávateľa. 

Trnavský rodák pôsobil v Picku Szeged od sezóny 2010/2011, keď po šiestich rokoch strávených v Nemecku zamieril do Maďarska. So spoluhráčmi sa mu nepodarilo zosadiť z trónu v lige či domácej pohárovej súťaži konkurenčný Veszprém. Šulc však dokazoval svoje strelecké schopnosti na medzinárodnej scéne. V sezóne 2011/2012 bol so 69 gólmi najlepším kanonierom skupinovej fázy Ligy majstrov mužov a v nasledujúcom ročníku 2012/2013 mu v poradí strelcov po rovnakej fáze prestížnej súťaže patrila so 62 presnými zásahmi 3. priečka. 


Predstavitelia maďarského klubu sa neradi vzdali služieb 35-ročnej ľavej či strednej spojky, ale za odvedené výkony jej dali na prestup do Kataru, ktorý bude o rok dejiskom MS mužov, zelenú. "Prekvapila nás správa od Šulca, ale chápeme a akceptujeme jeho dôvody, a preto sme ho uvoľnili. Fero spravil pre Pick veľmi veľa, bol skutočným vzorom a príkladom pre ostatných. Ďakujeme mu za odvedené služby, mali sme tú česť spolupracovať so skvelým športovcom," poznamenal výkonný riaditeľ dvojnásobného maďarského šampióna Richárd Mezei. Niekdajší výborný pivot zároveň predstavil aj náhradu za Šulca. Je ňou 33-ročný bosniansky reprezentant Nikola Prce. "Život sa nekončí, musíme ísť ďalej, preto sme do konca sezóny namiesto neho angažovali 200 cm vysokú spojku. Prce na jeseň pôsobil v Nemecku, teraz bol voľným hráčom. Veríme, že sa rýchlo stane platnou súčasťou nášho kádra," dodal Mezei. 

Šulc vo februári 2012 podpísal s Pickom Szeged predĺženie kontraktu do leta 2014. Bývalý hráč ŠKP Bratislava, HK Topoľcany, HC Štart Nové Zámky, HK 47 Trnava, SG Leutershausen, TSG Friesenheim, HSG Düsseldorf napokon necelý polrok pred jeho naplnením zamieril do arabského sveta. Po Šulcovom odchode zostal v tíme španielskeho kormidelníka Juana Carlosa Pastora jediný Slovák - brankár Michal Tóth ml. 

František Šulc ml. sa v drese mužskej reprezentácie Slovenska pod vedením kouča Zoltána Heistera predstavil na ME 2008 v Nórsku (16.), MS 2009 v Chorvátsku (10.) a MS 2011 vo Švédsku (17.). Za národný tím si naposledy zahral 15. júna 2013 v stretnutí neúspešnej kvalifikácie ME 2014, keď práve v Szegede prispel 8 gólmi k výhre SR nad domácim Maďarskom 31:30. Nateraz to bol posledný zápas v reprezentácii nielen pre slovenskú ostrú spojku, ale i pre vtedajšieho kouča Petra Dávida. 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL