Máj 2024
PUSŠPSN
9

W17 EHF Euro 2015

Kodajová zo Senca do Šale, v Dusle sa chce presadiť


23.01.2014


Jedna z najlepších strelkýň WHIL Dominika Kodajová si bude minimálne do konca sezóny obliekať dres HK Slovan Duslo Šaľa


Hádzanárky HK Slovan Duslo Šaľa majú novú akvizíciu. Družstvo trénera Rudolfa Petrikoviča sa rozšírilo o spojku Dominiku Kodajovú. Členka širšieho kádra slovenskej ženskej reprezentácie doteraz hrávala v drese ŠKP Piccard Senec, ktorý takisto ako Šaľa účinkuje v spoločnej slovensko-českej súťaži žien (WHIL).


"O angažovaní Kodajovej sme uvažovali už minulý rok. Vtedy sa nám ju nepodarilo dotiahnuť, keďže aj Senec mal iné ambície a nechcel sa oslabiť. Sme radi, že teraz sa nám ju napokon podarilo získať. Dominika je mladá, perspektívna hráčka, dobrá strelkyňa, veď medzi kanonierkami WHIL jej momentálne patrí druhá priečka," uviedol sekretár Dusla Ladislav Kovács. 


V šalianskom kádri figuruje viacero reprezentačných spojok - napr. Simona Szarková, Eva Veselková, Sofia Demajová. "Možnosti jej využitia sú všestranné, ale s Dominikou ako univerzálkou počítame najmä na post strednej spojky," dodal Kovács. 


"Predstavitelia šalianskeho klubu ma kontaktovali už pred rokom a až teraz sa nám podarilo dotiahnuť všetky veci, aby som mohla hrať za Duslo. Aj to, že má Šaľa mladé a perspektívne družstvo, bolo jedným z dôvodov, prečo som sa tam rozhodla ísť. Hráčsky sa môžem posunúť ďalej, keďže ide o kvalitný klub," uviedla D. Kodajová, ktorá si chce vybojovať miesto v zostave úradujúceho slovenského vicemajstra. "Samozrejme, uznávam kvality všetkých mojich nových spoluhráčok. Viem, že sú v kádri kvalitné spojky, s ktorými som sa už stretla aj v reprezentácii. Trúfam si však presadiť sa v tvrdej konkurencii. Verím, že do kolektívu dobre zapadnem a pomôžem družstvu k splneniu cieľov." 


Kodajová by mala prvýkrát nastúpiť v drese Dusla už v nedeľňajšom stretnutí 13. kola WHIL na palubovke HC Zlín. Dvadsaťročná spojka má za sebou pôsobenie v mládežníckych výberoch SR, na klubovej úrovni hrávala v bratislavskom Interi a ŠKP. Rodáčka z Bratislavy získala za rok 2011 ocenenie pre slovenský talent roka WHIL. 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL