Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

EHF uvažuje o zvýšení počtu účastníkov ME


26.01.2014


Podľa prezidenta EHF Jeana Brihaulta je to nevyhnutný krok


Európska hádzanárska federácia (EHF) chce v budúcnosti zvýšiť počet účastníkov záverečného turnaja kontinentálneho šampionátu. V súčasnosti hrá na majstrovstvách Európy šestnásť tímov. Prezident EHF Jean Brihault zatiaľ nepovedal, o koľko družstiev by sa počet zvýšil. 


"ME potrebujú zmeny. Musíme vziať do úvahy úspech tohto turnaja a ešte ho viac rozšíriť - zapojiť viac krajín, vďaka čomu pritiahne i viac divákov a ponúkne ďalšie zážitky. Pokiaľ nájdeme správny formát, je nevyhnutné, aby sa na ňom zúčastnilo viac tímov. Úroveň krajín sa zvyšuje, takže do budúcnosti musíme ísť týmto smerom,“ povedal Brihault v rozhovore pre ehf-euro.com v dánskom dejisku vrcholiaceho šampionátu mužov.


Šéf EHF zatiaľ nechce prevziať model z majstrovstiev sveta, kde hrá 24 tímov a po základných skupinách nasleduje vyraďovacia časť. Vzhľadom na kvalitu európskych reprezentačných výberov by to podľa neho bolo nespravodlivé. "Staviam sa k tomu dosť rezervovane,“ povedal Brihault. 


Ako je známe, prvé štyri turnaje v histórii ME mali v kategórii mužov i žien po dvanásť účastníkov, od roku 2002 narástol ich počet na šestnásť.


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL