Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Topoľčany ako prvé získali skalp majstra


30.01.2014


Martin Slaninka (pivot HK Topoľčany): "V prvom zápase sme si urobili hanbu dvanásťgólovou prehrou, preto sme chceli v domácom prostredí dokázať fanúšikom, že vieme hrať hádzanú"


Hádzanári Tatrana Prešov v stredu večer prvýkrát v sezóne 2013/2014 okúsili chuť prehry na domácej scéne. Ich víťaznú šnúru preťali hráči HK Topoľčany, ktorí v odvetnom semifinálovom dueli Slovenského pohára mužov zdolali úradujúceho majstra a obhajcu pohárového prvenstva 39:34 (21:16).


"Nám sa včera darilo, vychádzalo takmer všetko, na čo sme siahli. V prvom zápase sme si urobili hanbu dvanásťgólovou prehrou, preto sme chceli v domácom prostredí dokázať fanúšikom, že vieme hrať hádzanú," uviedol topoľčiansky pivot Martin Slaninka. 


Topoľčanci dokázali potrápiť Prešovčanov už v úvode extraligovej sezóny, keď na ich pôde prehrali tesne 27:28. Aj pred týždňom v prvom zápase v Tatran handball aréne sa do 43. min držali (21:22), ale napokon odchádzali domov s nádielkou 28:40. "My si na nich veríme. Keď budeme v plnej sile, trúfame si ich zdolať aj nabudúce. Ešte raz škoda tej poslednej pätnásťminútovky u nich," poznamenal dvadsaťštyriročný robustný hráč, ktorý je aj členom kádra reprezentácie SR. 


Zverenci trénera Ivana Pompoša ani raz v priebehu duelu nepustili favorita do vedenia, ten trikrát dosiahol maximálne priebežne nerozhodný stav (naposledy v 22. min 12:12). "Vyhrávali sme celý čas, darilo sa nám v útoku a vysunutou obranou sme eliminovali strelcov súpera," spomenul kľúčové faktory úspechu autor 6 gólov. V prvom polčase sa presadil päťkrát, po zmene strán skóroval raz. "V prvom dejstve mi do siete padlo takmer všetko, v druhom som už nemal toľko priestoru a Prešovčania si dávali väčší pozor na priestor pivota," vysvetlil Slaninka svoju menšiu gólovú porciu po zmene strán. 


Šarišania podľa slov letnej topoľčianskej posily pristúpili k zápasu s plnou vážnosťou, hoci si boli vedomí 12-gólového náskoku k dobru. "Mal som pocit, že Prešovčania pristúpili k odvete zodpovedne. Podľa mňa sa nešetrili. Nastúpili v základnej zostave, ktorá odohrala väčšiu časť stretnutia. Určite to nevyzeralo tak, že by duel len odchodili. Hrala sa behavá hádzaná, padlo veľa gólov a divákom sa to muselo páčiť," tvrdila opora z tábora víťazov. 


Prehra však prešovských hádzanárov nemusí príliš bolieť, keďže aj napriek tomu budú koncom februára a začiatkom marca bojovať s hráčmi HC Sporta Hlohovec o celkový triumf v SP. "My sme sa tešili z cenného víťazstva, takže som ani nevnímal, ako zobral tábor súpera prehru. Preto nedokážem povedať, či boli hráči Tatrana nejako extra sklamaní. Myslím si však, že ani nie. Napriek prehre totiž postúpili do finále a splnili úlohu favorita," dodal dvojmetrový pivot v službách HK Topoľčany. 


Hádzanári Tatrana Prešov však ešte "živia" ďalšiu sériu, v extralige vyhrali už 32 duelov v rade a v sobotu ju v záverečnom kole základnej časti budú môcť zveľadiť proti ŠKH Agrokarpaty Pezinok. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL