Máj 2024
PUSŠPSN
8

W17 EHF Euro 2015

Iuventa chce natiahnuť víťaznú šnúra aj v Prahe


31.01.2014


Zo slovenských klubov doma len Šaľa


Zo 14. kola spoločnej slovensko-českej súťaže hádzanárok (WHIL) zostáva odohrať počas víkendu ešte štyri zápasy, keď súboje Jindřichov Hradec - Poruba (22:32) a Most - Zlín (26:22) si pre povinnosti v európskych pohároch české kluby predohrali. V SR sa bude hrať jediné stretnutie, v Šali domáce Duslo po dvoch tesných prehrách na palubovkách súperov privíta v sobotu posledný tím tabuľky TJ Sokol Písek. Ďalší traja slovenskí zástupcovia pocestujú von. ŠKP Piccard Senec do Olomouca a HK Slávia Partizánske do Hodonína, kde nastúpi proti HC Veselí nad Moravou. Kým Senčanky budú mať na Hanej ťažkú úlohu, Partizánčanky - ak chcú udržať kontakt s čelom tabuľky - by mali proti hráčkam Veselí bodovať.


Šlágrom je jediný nedeľňajší súboj, v ktorom si v Prahe zmerajú sily domáci DHC Slavia a Iuventa Michalovce. Štvrté slavistky by v prípade triumfu znížili svoj odstup na súčasného lídra tabuľky na jediný bod. "Michalovce patria medzi najväčších favoritov celej súťaže, majú veľmi kvalitný tím. My chceme v domácom prostredí, v ktorom sa nám darí, podať zodpovedný a kvalitný výkon. Hráčky sú odhodlané zahrať nad hranicou svojich možností a ja pevne verím, že to by mohlo priniesť pre nás pekný výsledok," uviedol slovenský kouč Pražaniek Tomáš Hlavatý, ktorý v minulosti pôsobil práve v Iuvente.


Michalovčanky v kalendárnom roku 2014 ešte ani raz nezaváhali a vo víťaznom ťažení chcú pokračovať aj v nedeľu. "Nemôžeme nič podceniť a musíme hrať maximálne sústredene. Samozrejme, chceme vyhrať aj na palubovke Slavie. Minuloročný duel sa nám v Prahe vydaril. Musíme hrať ako vtedy, vychádzať z dobrej obrany a súperovi vnútiť našu hru," poznamenala krídelníčka slovenského šampióna Terézia Szöllösiová.

 

Program víkendových stretnutí 14. kola WHIL:

sobota 1. 2.:

DHK Zora Olomouc - ŠKP Piccard Senec (17.30) 

HK Slovan Duslo Šaľa - TJ Sokol Písek (18.00) 

HC Veselí nad Moravou - HK Slávia Partizánske (Hodonín, 18.00) 


nedeľa 2. 2.:

DHC Slavia Praha - Iuventa Michalovce (17.00)

TJ Házená Jindřichov Hradec - DHC Sokol Poruba 22:32 (10:14) predohrali 22. 11.

DHK Baník Most - HC Zlín 26:22 (16:11) predohrali 29. 1.




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL