Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Thüringer neobháji triumf v pohári, vyradil ho Leverkusen


31.01.2014


Súper michalovských hádzanárok získal v DHB-Pokali skalp obhajcu prvenstva


Kvarteto účastníkov turnaja Final Four v Nemeckom pohári (DHB-Pokal) hádzanárok je už skompletizované. Medzi štvoricou semifinalistov však chýba obhajca lanského triumfu a úradujúci bundesligový šampión Thüringer HC. 


O vyradenie favorita, v ktorého zostave chýba dlhodobo zranená slovenská krídelníčka Lýdia Jakubisová, sa postaral TSV Bayer 04 Leverkusen. Ich vzájomných štvrťfinálový duel v Bad Langensalze sa po I. polčase (13:13) i po 60 minútach hry (27:27) skončil nerozhodne, a tak prišlo na rad predĺženie, po ktorom sa z víťazstva 34:32 a postupu medzi štvoricu najlepších tešili hráčky Leverkusenu aj so Slovenkou Denisou Glankovičovou. Prekvapenie na úkor Thüringeru, s ktorým Bayer nedávno prehral v ligovom stretnutí 24:33, je zaujímavé aj zo slovenského pohľadu, keďže leverkusenský tím sa na budúci týždeň predstaví v Michalovciach v dvojzápase osemfinále Pohára EHF proti Iuvente. "Gratulujem súperovi k top výkonu a teraz, prosím, získajte aj pohár," vyhlásil kouč THC Herbert Müller. Jeho družstvu zostáva boj o majstrovský titul 2013/2014, v ktorom zatiaľ nepozná premožiteľa, ako aj účinkovanie v hlavnej skupinovej fáze Ligy majstrov. "Bojovali sme až do posledných síl a zaslúžene sme dnes zvíťazili," poznamenala na margo výhry pred takmer tisíckou divákov trénerka Leverkusenu Heike Ahlgrimmová, ktorej zverenka Glankovičová (vlani v apríli sa vážne zranila práve v dueli s THC, pozn.) sa tentoraz strelecky nepresadila.


Turnaj Final Four DHB-Pokalu hádzanárok sa uskutoční 26. - 27. apríla, jeho dejisko ešte nie je známe. V semifinále sa stretnú HC Lipsko - Buxtehuder SV a TSV Bayer 04 Leverkusen - HSG Blomberg-Lippe. Šancu prebojovať sa na toto podujatie mali aj ďalšie Slovenky. SG BBM Bietigheim so Simonou Pilekovou podľahol vo štvrťfinále na palubovke Buxtehude (27:32) a Žofia Fialeková nepochodila s Frisch Auf Göppingen doma proti Lipsku (20:23). 

SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL