Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Slovenky smútili, Most i Poruba do odviet s domácimi prehrami


03.02.2014


Českým klubom v európskych pohároch polčasové vedenie nestačilo


Klubom slovenských hádzanárok sa nedarilo vo víkendových prvých stretnutiach osemfinále európskych pohárových súťaží 2013/2014, keď sa ani raz netešili z víťazstva. Naopak, vo všetkých troch prípadoch utrpeli domáce prehry.


V Pohári EHF žien DHK Baník Most podľahol dánskemu klubu Team Esbjerg pred návštevou 1250 divákov 21:28, hoci po prvom polčase viedol úradujúci český majster 12:11. Slovenská stredná spojka Petra Beňušková dosiahla jeden gól. "Rozhodujúcim elementom boli individuálne výkony brankárky Kari Aalvik Grimsböovej, a predovšetkým spojky Estevany Polmanovej. Dánky potvrdili predpoklad, že k nám zavítal doteraz najkvalitnejší súper, ale je nutné poznamenať, že výsledok mohol byť celkom iný, keby sme premieňali jasné gólové príležitosti. Myslím tým trháky a náskoky z postup pivota či stredu bránkoviska," povedal kormidelník Mosta Dušan Poloz, ktorý je aj trénerom reprezentácie SR. 


Šance bundesligového Frisch Auf Göppingen na postup do štvrťfinále Pohára EHF klesli po prehre 22:25 (10:17) s dánskym Kodaň Haandbold, ktorého hlavnou strojkyňou bola štrnásťgólová strelkyňa Mie Augustesenová. Slovenka Žofia Fialeková v drese FAG neskórovala. 


Prvopolčasové vedenie nezužitkovali ani hádzanárky DHC Sokol Poruba, ktoré v osemfinále Vyzývacieho pohára nestačili v Ostrave na švédsky H 65 Höör 24:25 (15:12). Na začiatku druhého dejstva vyhrávali sľubným päťgólovým rozdielom. "Prvý polčas sme hrali veľmi dobre a plnili taktické pokyny. Od 40. minúty sme vypadli z konceptu, dovtedy nám všetko klapalo - dobrá obrana i prechod do protiútokov. Otočilo sa to prakticky za desať minút. Mrzí ma to, ale zápas sa hrá 60 minút. Potvrdilo sa, že Höör má kvalitný tím, ktorý však môžeme zdolať. Verím, že sa o postup ešte zabojujeme. Aj keď sme prehrali o gól, sme stále len v polčase," uviedol slovenský kouč Ján Beňadik. Z jeho kádra sa zo Sloveniek päťkrát strelecky presadila Lucia Uhráková, po dva góly dosiahli Eva Minárčiková a Alžbeta Rechtorisová, naprázdno vyšla len Diana Tomášechová, Mária Revajová nenastúpila. 


Iuventu Michalovce čaká domáci osemfinálový dvojzápas Pohára EHF s bundesligovým TSV Bayer 04 Leverkusen a DHC Slavia Praha, v ktorom pod vedením slovenského trénera Tomáša Hlavatého pôsobia aj jeho krajanky Monika Rajnohová a Kristína Sedláčková, oba súboje v rovnakej fáze Vyzývacieho pohára na pôde chorvátskeho RK Zelina počas najbližšieho víkendu 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL