Máj 2024
PUSŠPSN
9

W17 EHF Euro 2015

Hlavatého zverenky ukončili víťaznú sériu Iuventy


03.02.2014


Hádzanárky DHC Slavia Praha eliminovali silné stránky Iuventy Michalovce a uštedrili jej hráčkam druhú ligovú prehru v sezóne


Spoločná slovensko-česká súťaž hádzanárok (WHIL) nemá v sezóne 2013/2014 jednoznačného lídra. Na čele tabuľky sa vystriedalo už viacero klubov, aj po víkendovom 14. kole patrí vedúca pozícia stále Iuvente Michalovce, ktorá však v nedeľu prvýkrát v tomto kalendárnom roku zaváhala. Zverenky trénera Jána Packu nevyužili šancu zvýšiť svoj náskok na prvom mieste na tri body, keď na palubovke pražského tímu DHC Slavia Praha prehrali 24:29 (12:18).


Pražanky mali vývoj šlágra od začiatku pod kontrolou. Z dramatického súboja dvoch tímov z popredia tabuľky nebolo nič, keďže domáce od úvodných minút postupne zvyšovali svoje vedenie. To v 39. min narástlo už na hrozivých 23:14. Michalovčankám sa potom podarilo skorigovať výsledok na päťgólový rozdiel. 


"Veľmi dobre sme sa pripravili na útočné kombinácie súpera a hráčky plnili taktické pokyny. Kvalitnou hrou v defenzíve sme nútili súperky k chybám a z rýchlych protiútokov sme strieľali jednoduché góly. V druhom polčase sme si poradili aj so zmenami obranného systému Iuventy. V celom zápase sme dostávali Michalovce pod tlak a eliminovali ich rýchle protiútoky. Dievčatá ukázali nesmiernu bojovnosť a to bol kľúč k dnešnému víťazstvu," zhodnotil duel slovenský tréner Pražaniek Tomáš Hlavatý, ktorý dosiahol cenný triumf v súboji proti svojmu bývalému klubu. Pri víťazstve boli v drese Slavie aj dve Slovenky - Kristína Sedláčková a Monika Rajnohová. 


Negatívom stretnutia bolo zranenie spojky slovenského majstra Jeleny Markovičovej, ktorá si z neho odniesla po zrážke s protihráčkou pravdepodobne prasknutú platničku. Iuventa neprišla v metropole ČR len o svoju sériu bez prehry, ktorá sa zastavila na čísle 9, ale na nejaký čas zrejme aj o čiernohorskú legionárku. 


Aj výsledok nedeľňajšieho stretnutia naznačuje, že boj o celkové prvenstvo v 12. ročníku WHIL bude ešte zaujímavý a napínavý. O vyrovnanosti súťaže svedčí aj skutočnosť, že šiesty HK Slovan Duslo Šaľa delia od prvej Iuventy Michalovce len tri body. Do konca zostáva ešte osem kôl. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL