Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Vo finále SP mužov začne doma Hlohovec


04.02.2014


Finále Slovenského pohára mužov najskôr v hlohovskej hale na Zábraní a potom v prešovskej Tatran handball aréne


Prvý zápas finále Slovenského pohára v hádzanej mužov 2013/2014, v ktorom sa stretnú HC Sporta Hlohovec a Tatran Prešov, sa uskutoční v Hlohovci. V sídle Slovenského zväzu hádzanej o tom rozhodol utorkový žreb výhody domáceho prostredia v prvom z dvojice finálových stretnutí o národnú pohárovú trofej. Generálny sekretár SZH Martin Simonides vytiahol z osudia najskôr loptičku s názvom klubu HC Sporta Hlohovec, takže v jeho hale na Zábraní bude prvá konfrontácia finalistov. Odvetný duel sa uskutoční v prešovskej Tatran handball aréne, kde úspešnejšiemu zo spomenutej dvojice odovzdajú aj víťaznú trofej.


Predbežné hracie termíny finálových duelov SP mužov sú plánované na 26./27. februára a 5./6. marca 2014. Vzhľadom na nahustený program oboch tímov (extraliga, Pohár EHF a SEHA GSS League) môže prísť po dohode oboch klubov a následnom schválení hracou komisiou SZH k zmene termínov. 


Na rozdiel od minulosti, keď bolo finále súčasťou turnaja Final Four a hralo sa na jeden zápas, sa tentoraz hrá klasickým systémom známym predovšetkým z európskych pohárových súťaži na odvetu (doma - vonku). 


Hlohovčania sa do finále dostali cez hráčov MHáK Martin (vo štvrťfinále nad nimi vyhrali 39:24) a MŠK Považská Bystrica (v dvojzápase semifinále zvíťazili 39:31 a 38:31). Prešovčania, ktorí sú obhajcami lanského prvenstva, prešli cez štvrťfinále proti HKM Slovan Duslo Šaľa bez boja a v semifinále vyradili HK Topoľčany (40:28 a 34:39). 


Slovenský pohár mužov 2013/2014 - finále: 
prvý zápas (26./27. 2.): HC Sporta Hlohovec - Tatran Prešov 
odveta (5./6. 3.): Tatran Prešov - HC Sporta Hlohovec 


Video zo žrebu výhody domáceho zápasu vo finále SP mužov TU




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL