Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Dva domáce pokusy Iuventy o historický úspech


06.02.2014


Tréner Iuventy Ján Packa i hráčka Leverkusenu Denisa Glankovičová tvrdia, že diváci sa majú na čo tešiť, do štvrťfinále Pohára EHF chcú postúpiť obaja


Na hádzanárky Iuventy Michalovce čakajú počas víkendu dva najdôležitejšie zápasy v doterajšej histórii účinkovania na európskej pohárovej scéne. Zemplínčanky majú na dosah najväčší klubový úspech, ktorým by bol postup do štvrťfinále Pohára EHF žien 2013/2014 (v minulosti už boli trikrát v osemfinále: P-EHF /2-krát/ a PVP /1/)). Na jeho dosiahnutie potrebujú prekonať prekážku v podobe TSV Bayer 04 Leverkusen. Bundesligového súpera privítajú v Chemkostav aréne v sobotu 8. 2. i v nedeľu 9. februára zhodne so začiatkom o 17.30 h (rozhodujú Ukrajinky Rakitinová a Tkačuková).


"Samozrejme, vnímame to ako veľkú šancu. Nastúpime proti výbornému družstvu, ale hráme doma. Naša sila v domácom prostredí rastie, aj všeobecne je výhoda vlastnej palubovky v pohárových dueloch dôležitá," povedal na úvod pre agentúru SITA kormidelník slovenského majstra Ján Packa. Vedeniu Iuventy sa podaril husársky kúsok, keď sa s predstaviteľmi nemeckého súpera dokázali dohodnúť na odohratí oboch duelov v centre Zemplína. "Pre mňa bolo veľkým prekvapením, že sa Leverkusen vzdal možnosti hrať pred svojím publikom. Je to zrejme znak, že si veria uhrať postup aj u nás. My sa musíme pokúsiť využiť túto našu výhodu a podať najlepšie výkony v sezóne," poznamenal Packa. 


Súboje slovenského šampióna s aktuálne tretím tímom tabuľky I. bundesligy sľubujú zaujímavú konfrontáciu. "Videl som nedávne víťazstvo Leverkusenu na pôde Thüringeru, vzbudzuje to rešpekt. My budeme chcieť využiť naše prednosti a v dvoch domácich dueloch uhrať výsledky, ktoré by nám vyniesli postup, hoci aj o jediný gól. Keď bude súper lepší, nič s tým neurobíme, je to len šport. Diváci sa však môžu tešiť na dobrú hádzanú," tvrdí kouč Iuventy, ktorému bude chýbať zranená Jelena Markovičová (leží v nemocnici na pozorovaní) a nemôže počítať ani s tehotnou Zuzanou Piskayovou. Michalovčanky nehrali tento týždeň žiadny zápas, šláger WHIL so Slovanom Duslo Šaľa odohrajú na budúcu stredu. 


Leverkusen je v roku 2014 v dobrej forme, v lige vyhral päť zo šiestich zápasov a navyše vo štvrťfinále Nemeckého pohára vyradil obhajcu prvenstva a úradujúceho šampióna Thüringer HC. "Momentálne sa nám darí, čo nás veľmi teší. Počas uplynulého víkendu sa v Metzingene aj mne darilo strelecky, dala som šesť gólov a pomaly sa dostávam do formy. Keďže v stredu sme hrali proti Bietigheimu (35:26, pozn.), ešte sme nemali pre náročný program veľa času sa zaoberať víkendovými zápasmi. Od štvrtka sa však už sústredíme na Michalovce. Pre nás je to nevýhoda, že sa bude hrať dvakrát na palubovke Iuventy. V domácom prostredí sa hrá totiž lepšie. Michalovčanky predvádzajú veľmi dobrú hádzanú, sú na čele tabuľky WHIL, takže to nebudú jednoduché zápasy. Myslím si, že diváci sa majú na čo tešiť. My sa v Michalovciach budeme snažiť podať dobré výkony a postúpiť do ďalšieho kola," uviedla pre agentúru SITA slovenská legionárka Leverkusenu Denisa Glankovičová, ktorá pred odchodom do Nemecka pôsobila práve v klube víkendového protivníka. 


Osemfinále Pohára EHF v hádzanej žien 2013/2014 - prvý zápas: 
sobota 8. 2. 2014 o 17.30 h: Iuventa Michalovce (SR) - TSV Bayer 04 Leverkusen (Nem.), rozhodujú: Rakitinová a Tkačuková (obe Ukr.) 
odveta: 
nedeľa 9. 2. o 17.30 h (hrá sa v Michalovciach): TSV Bayer 04 Leverkusen (Nem.) - Iuventa Michalovce (SR), rozhodujú: Rakitinová a Tkačuková (obe Ukr.) 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL