Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Iuventa zvládla prvý krok, je blízko k postupu do štvrťfinále


08.02.2014


Prvý zápas osemfinále Pohára EHF žien 2013/2014: Iuventa Michalovce (SR) - TSV Bayer 04 Leverkusen (Nem.) 33:27 (16:14)


Hádzanárky Iuventy Michalovce zvíťazili v sobotňajšom prvom zápase osemfinále Pohára EHF žien v Chemkostav aréne nad bundesligovým TSV Bayer 04 Leverkusen 33:27 (16:14). Zverenky trénera Jána Packu si utvorili sľubnú východiskovú pozíciu na postup do štvrťfinále pred nedeľňajšou odvetou, ktorú na základe dohody oboch klubov odohrajú znovu od 17.30 h a tiež na svojej palubovke. Michalovčanky by v prípade prieniku medzi osem najlepších tímov Pohára EHF dosiahli najväčší úspech v histórii klubu.


Výsledok - sobota - Pohár EHF žien 2013/2014 - osemfinále - prvý zápas (odveta 9. 2. o 17.30 h tiež v Michalovciach): 
Iuventa Michalovce (SR) - TSV Bayer 04 Leverkusen (Nem.) 33:27 (16:14) 
Zostava a góly Michaloviec: Gubiková, Zykovová, Ferenčíková - Kiridžičová 5, M. Holešová, Szöllösiová 4, Rebičová 6, R. Vargová, Habánková, Horňáková 3, S. Nagyová, Tobiašová 4/2, Wollingerová, Tregubovová 11/4, Kovaličková 
Najviac gólov za Leverkusen: Naidzinaviciusová 7, Glankovičová a Zapfová 4 
Pok. hody: 6/6 - 1/1, vylúčené: 3 - 3, rozhodovali: Rakitinová a Tkačuková (obe Ukr.), 1600 divákov 


Prvý polčas mal od začiatku vyrovnaný priebeh. V úvodnej štvrťhodine museli mierny náskok súpera doťahovať len hostky. Iuventa prvýkrát odskočila na rozdiel viac ako jedného gólu v 11. min po góle Tobiašovej z pokutového hodu (6:4). Hráčky Leverkusenu však otočili vývoj skóre a v 16. min sa ujali vedenia (8:7). Dlho sa však z neho netešili, lebo boli to domáce, ktoré mali po dvadsiatich minútach hry opäť náskok dvoch presných zásahov (11:9). Tento rozdiel si Zemplínčanky udržali až do prestávky (16:14). Hneď po nej však zvýšili svoje vedenie na 18:14 a po necelých desiatich minútach druhého polčasu vyhrávali už 23:18. Hráčky nemeckého tímu sa snažili doťahovať, ale z náskoku Michalovčaniek veľa neukrojili. Iuventa si v zostávajúcom čase držala mininálne trojgólové vedenie a v závere ho dokonca ešte zvýšila. Vďaka triumfu 33:27 sa výrazne priblížla k bránam štvrťfinále. 


Ján Packa (tréner Iuventy): "S náročným súperom, ktorý mal obdivuhodnú sériu v bundeslige, sme odohrali dobrý zápas. Mali sme pred Leverkusenom rešpekt, ale na druhej strane sme sa veľmi dobre pripravili na jeho silné stránky. Teší ma šesťgólové víťazstvo, ale hrá sa na odvetu. V nedeľu to bude úplne iné stretnutie, bude to veľmi náročný duel." 

Heike Ahlgrimmová (trénerka Leverkusenu): "Dnešný zápas sa mi nehodnotí ľahko, ale prehrali sme zaslúžene. Nedôsledne sme bránili a neplnili sme to, čo sme si predsavzali. Všetci vieme, ako to býva v hádzanej. Máme pred sebou ešte 60 minút, v ktorých sa pokúsime osemfinále otočiť v náš prospech." 

Tatiana Tregubovová (opora Iuventy): "Mali sme o súperovi dostatok informácií a vedeli sme, že to bude náročný zápas. Darilo sa nám však plniť pokyny trénera a urobili sme prvý krok k postupu. V nedeľu musíme spraviť ešte jeden krok, čaká na nás najdôležitejší duel." 


Ponúkame zostrihy zo zápasu prostredníctvom príspevkov RTVS z večerných GBS TU



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL