Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Kolaps Iuventy v II. polčase, do štvrťfinále P-EHF Leverkusen


09.02.2014


Odveta osemfinále Pohára EHF žien 2013/2014: TSV Bayer 04 Leverkusen (Nem.) - Iuventa Michalovce (SR) 24:18 (11:11) - prvý zápas 27:33, do štvrťfinále postúpil Leverkusen


Hádzanárky Iuventy Michalovce nepostúpili do štvrťfinále Pohára EHF žien 2013/2014, hoci mali najväčší klubový úspech na medzinárodnej scéne doslova na dosah. Zverenky trénera Jána Packu po sobotňajšom víťazstve 33:27 podľahli v nedeľňajšej odvete, ktorá sa po dohode klubov hrala opäť v ich Chemkostav aréne, bundesligovému TSV Bayer 04 Leverkusen 18:24 (11:11). V neprospech úradujúceho majstra SR rozhodol jediný gól, keďže oba tímy mali na konte po jednom víťazstve i zhodné skóre v celkovom súčte. Bayer ide ďalej zásluhou vyššieho počtu strelených gólov na pôde súpera. Michalovčanky vyrovnali v európskych pohárových súťažiach svoje osemfinálové maximum, ktoré dosiahli už štyrikrát (trikrát v Pohári EHF 2006/2007, 2007/2008, 2013/2014 a raz v PVP 2008/2009). Hráčky Leverkusenu so Slovenkou Denisou Glankovičovou sa môžu tešiť na utorkový štvrťfinálový žreb. 


Výsledok - nedeľa - Pohár EHF žien 2013/2014 - osemfinále - odveta (hralo sa v Michalovciach): 
TSV Bayer 04 Leverkusen (Nem.) - Iuventa Michalovce (SR) 24:18 (11:11) - prvý zápas 27:33, do štvrťfinále postúpil Leverkusen 
Najviac gólov za Leverkusen: Naidzinaviciusová 7/2, Extremadová 5/2, Jochinová 4, Glankovičová 3 
Zostava a góly Michaloviec: Gubiková, Zykovová, Ferenčíková - Kiridžičová 2, M. Holešová, Szöllösiová 7, Rebičová 3/1, R. Vargová, Habánková, Horňáková 1, S. Nagyová, Tobiašová, Wollingerová, Tregubovová 5, Kovaličková 
Pok. hody: 4/4 - 3/1, vylúčené: 4 - 4, rozhodovali: Rakitinová a Tkačuková (obe Ukr.), 1300 divákov 


Leverkusen išiel v 2. min do vedenia 2:0, ale Iuventa o necelých päť minút vyrovnala na 3:3. Nemecký tím potom unikol po štvrťhodine hry na 6:3, ale rýchla michalovská reakcia znamenala nerozhodný stav 6:6. Iuventa prvýkrát vyhrávala v 19. min, keď Tregubovová a Szöllösiová otočili stav na 8:7. Družstvá sa aj v ďalšom priebehu I. polčasu vystriedali vo vedení a na prestávku odchádzali pri remízovom skóre 11:11. 
Šokujúci úvod pre Iuventu mal druhý polčas. Jej hráčky nedokázali takmer pätnásť minút skórovať, čo súperky využili na získanie náskoku 20:11. Až potom ukončila ofenzívne trápenie slovenského majstra Szöllösiová. Tá istá hráčka znížila v 51. min na 15:21 a trénerka Leverkusenu si zobrala oddychový čas. Slovenka Glankovičová v drese Bayeru upravila v 54. min na 23:16. V dramatickom závere Tregubovová vykresala iskierku nádeje znížením na šesťgólový rozdiel, ale Nemky už postupový výsledok nepustili z rúk.


Heike Ahlgrimmová (trénerka Leverkusenu): "V sobotu sme odohrali zlý zápas, dnes sme však bojovali až do konca. V prvom polčase sme ešte urobili dosť veľa chýb. Rozhodujúcim faktorom nášho úspechu bola vydarená prvá štvrťhodina druhej tridsaťminútovky, v ktorej sme neinkasovali. Sme nesmierne šťastní, že sme sa dostali do ďalšieho kola Pohára EHF." 

Ján Packa (tréner Iuventy): "Prvý polčas bol vyrovnaný, nepremenili sme v ňom dva pokutové hody. Začiatok druhého dejstva nám ušiel, keď sme dlho nevedeli dať gól napriek šanciam. Naším hendikepom bolo, že Tobiašová v podstate nemohla hrať v útoku pre zranenie prsta zo soboty a prakticky nám odišla pravá strana. Brankárka Leverkusenu podala veľmi dobrý výkon. Bolo to otvorené až do konca. Je to veľká škoda, šanca vyradiť také kvalitné družstvo možno dlho nemusí prísť. Aj taký býva šport." 

Denisa Glankovičová (slovenská hráčka Leverkusenu): "Máme veľkú radosť, že sa nám podarilo zvíťaziť a postúpiť do štvrťfinále. Do poslednej chvíle sme verili, že nám to vyjde. V prvom zápase sme podali veľmi zlý výkon, predovšetkým v obrane. Vedeli sme, že keď zlepšíme defenzívu a zachytá nám brankárka, tak môžeme uspieť. Napokon sme dosiahli víťazstvo potrebným šesťgólovým rozdielom." 

Lucia Tobiašová (spojka Iuventy): "Vyradenie nás mrzí, lebo sme mali výhodu domáceho prostredia v oboch dueloch. Ešte aj po prvom polčase sme mali postup vo svojich rukách, ale v podstate za pätnásť minút po zmene strán sme oň prišli." 


Ponúkame zostrih z dielne RTVS z večerných GBS TU



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL