Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Z klubov Sloveniek v EP do štvrťfinále Slavia a Leverkusen


10.02.2014


S účinkovaním v európskych pohároch sa rozlúčili Iuventa Michalovce, Frisch Auf Göppingen, DHK Baník Most i DHC Sokol Poruba


Víkendové osemfinálové zápasy európskych pohárových súťaží v hádzanej žien 2013/2014 výrazne preriedili slovenské zastúpenie. Iuvente Michalovce hrajúcej oba duely vo svojej Chemkostav aréne ušla účasť vo štvrťfinále Pohára EHF o jediný gól, nad bundesligovým TSV Bayern 04 Leverkusen najskôr zvíťazila 33:27 a potom s ním prehrala 18:24, ale ďalej ju nepustilo pravidlo o vyššom počte strelených gólov na palubovke súpera, ktoré rozhoduje pri zhodnom počte bodov či rozdiele skóre. Tešiť sa však mohla Slovenka v leverkusenskom kádri Denisa Glankovičová, ktorá sa na postupe podieľala dovedna siedmimi gólmi. "Teraz je to už vlastne jedno, koho dostaneme, ale keď si mám vybrať zo sedmičky zvyšných štvrťfinalistov, tak by som brala za súpera maďarský Fehérvár alebo potom niekoho z dánskeho dua Kodaň - Esbjerg," prezradila svoje želanie pred utorkovým žrebom Glankovičová. 


V Pohári EHF nebude po slovenskom šampiónovi pokračovať ani český majster. DHK Baník Most po domácej prehre 21:28 podľahol dánskemu klubu Team Esbjerg aj na jeho palubovke 26:28, keď k lepšiemu výsledku tímu reprezentačného trénera SR Dušana Poloza mu nepomohlo ani šesť gólov slovenskej strednej spojky Petry Beňuškovej. 


Medzi osmičku najlepších družstiev Pohára EHF sa nedostal ani bundesligový Frisch Auf Göppingen so Slovenkou Žofiou Fialekovou, ktorý po minulotýždňovej prehre pred svojimi fanúšikmi (22:25) neuspel s dánskym Kodaň Haandbold ani na druhý pokus (22:31). 
Vo Vyzývacom pohári ide ďalej DHC Slavia Praha. Družstvo slovenského kormidelníka Tomáša Hlavatého dvakrát tesne uspelo na pôde chorvátskeho RK Zelina. K výhre 24:23 prispela slovenská spojka Monika Rajnohová troma gólmi a k triumfu 19:18 v odvete jedným presným zásahom. Jednou z brankárok českého tímu je aj jej krajanka Kristína Sedláčková. 

K účasti vo štvrťfinále rovnakej kontinentálnej pohárovej súťaže nemali ďaleko ani hádzanárky DHC Sokol Poruba. Ostravčanky síce doma prehrali so švédskym H 65 Höör 24:25, v odvete však zvíťazili 23:22 aj vďaka piatim gólom skúsenej Slovenky Lucie Uhrákovej. Zverenky slovenského kouča Jána Beňadika, ktorý mal k dispozícii i ďalšie tri krajanky Evu Minárčikovú, Alžbetu Rechtorisovú a Dianu Tomášechovú (Mária Revajová nenastúpila, pozn.), však dopadli takisto ako hráčky Iuventy. Nepostúpili pre menší počet gólov dosiahnutých na palubovke súpera. 


"Takéto vyradenie dosť mrzí. Za odvetný zápas sa rozhodne nemusíme hanbiť, bojovali sme až do konca a mali sme na to, aby sme dali ten postupový gól. Žiaľ, nevyšlo to, ale aj taký býva šport. Bola to však pre nás obrovská skúsenosť, veď sme odohrali dva vyrovnané súboje so špičkových švédskym klubom," uviedla Uhráková a doplnil ju tréner Beňadik: "Postup sme si prehrali v prvom dueli v Ostrave, keď sme prišli o šesťgólový náskok. V odvete sme podali veľmi bojovný výkon, od ktorého sa musíme odraziť do ďalších stretnutí v sezóne." 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL