Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Slavia aj so slovenskou stopou môže ísť v šľapajach Mostu


11.02.2014


Hádzanárky pražskej Slavie uspeli dvakrát v Chorvátsku, zahrajú si vo štvrťfinále Vyzývacieho pohára


Hádzanárkam DHC Sokol Poruba rovnakým smoliarskym spôsobom (len menším počtom gólov dosiahnutých na palubovke súpera) ako Iuvente Michalovce unikol postup do štvrťfinále európskej pohárovej súťaže, hráčky DHC Slavia Praha pokračujú ďalej vo Vyzývacom pohári. Zverenky slovenského trénera Tomáša Hlavatého vyradili v osemfinále RK Zelina, hoci obidva duely odohrali na základe dohody klubov na palubovke chorvátskeho tímu.


"Oba zápasy boli veľmi náročné po fyzickej aj psychickej stránke. O to ťažšie, že sme nehrali v domácom prostredí, navyše dve stretnutia v priebehu dvoch dní v balkánskom prostredí. Som rada, že sme ich zvládli víťazne," uviedla Monika Rajnohová, slovenská reprezentantka pôsobiaca v Slavii. 


Pražské družstvo aj vďaka trom gólom Rajnohovej zdolalo Zelinu v prvom zápase 24:23. "Dovolím si tvrdiť, že v sobotu to bolo náročnejšie, lebo celý čas sme sa ťahali o jeden - dva góly a striedali sme sa vo vedení. V záverečnej minúte sme si vybojovali sedemmetrový hod, ktorý sme premenili. Do konca zostávalo pár sekúnd. Útok súpera, ktorý rýchlo rozohral, sme dokázali eliminovať. Bolo to zaslúžené a cenné víťazstvo," skonštatovala jedna z dvoch Sloveniek v kádri tímu z českej metropoly (druhou je brankárka Kristína Sedláčková, pozn.). 


K druhému zápasu, ktorý sa skončil triumfom červeno-bielych 19:18, autorka jedného presného zásahu Rajnohová uviedla: "Aj odveta sa vyvíjala podobne, ale v záverečných minútach sme dokázali odskočiť na rozdiel štyroch - piatich gólov a vedenie sme už nepustili z rúk. Súper už len pomaly doťahoval skóre. Napokon sme opäť tesne vyhrali. Myslím si, že nás zdobila dobrá obrana a rýchla hra. Takéto víťazstvá nás posúvajú ďalej." 


Pražanky si podľa Rajnohovej vo štvrťfinále priali švédsky H 65 Höör, ktorý tesne vyradil už spomenutú Porubu. Napokon sa im však ušiel francúzsky Issy Paríž Hand. "Fúha, myslím si, že je to jeden z najnáročnejších súperov, akého sme mohli dostať. Každý z potenciálnych protivníkov bol však kvalitný. O to viac sa teším a verím, že sa o postup do semifinále pobijeme. Prvý duel na pôde súpera je určite výhoda, ktorú by sme mohli využiť," zareagovala na výsledok utorkového žrebu 20-ročná spojka. 


Či pôjdu slavistky v šľapajach ďalšieho českého tímu DHK Baník Most, ktorý to vo Vyzývacom pohári dotiahol v sezóne 2012/2013 až k zisku cennej trofeje, ukážu nasledujúce vystúpenia. "Most minulý rok dokázal, že aj WHIL má svoju kvalitu a interligové tímy sú schopné sa presadiť na medzinárodnej úrovni. Verím, že naďalej budeme podávať kvalitné výkony a dotiahneme to čo najďalej," zaželala si na záver Rajnohová. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL