Máj 2024
PUSŠPSN
4

W17 EHF Euro 2015

Na Zemplíne hostí Iuventa v šlágri Šaľu


11.02.2014


V stredu a štvrtok dve dohrávky 15. kola WHIL


Uplynulý víkend si štyria účastníci spoločnej slovensko-českej súťaže hádzanárok (WHIL) plnili povinnosti v európskych pohároch. Dvaja z nich si v najbližších dňoch musia splniť interligové resty v dohrávaných dueloch 15. kola.


Hádzanárky Iuventy Michalovce sa potrebujú rýchlo otriasť z nešťastného vyradenia v osemfinále Pohára EHF nemeckým Bayerom Leverkusen (postup im unikol o jediný gól), lebo už v stredu 12. 2. ponúknu svojim fanúšikom v Chemkostav aréne ďalší atraktívny zápas. Zverenky trénera Jána Packu budú od 17.30 h hostiť hráčky z tímu svojho rivala HK Slovan Duslo Šaľa. 


Zemplínčanky sú stále líderkami tabuľky, hoci v uplynulom kole podľahli v Prahe Slavii (24:29). Následne prišiel nezdar s Leverkusenom. "Musíme sa z toho, že sme prišli o postup do štvrťfinále, pozviechať, lebo už v stredu na nás čaká náročné ligové stretnutie so Šaľou," poznamenala spojka úradujúceho majstra SR Lucia Tobiašová. 


Šalianky sa mohli vyše týždeň nerušene pripravovať na stredajší šláger. V Michalovciach určite nebudú chcieť predať svoju kožu lacno. Oba kluby sa v aktuálnej sezóne stretli dvakrát a v oboch prípadoch na palubovke Dusla. Najskôr v septembrovom 4. kole WHIL vyhrala Šaľa 26:25 a potom v decembrovom finále Slovenského pohára triumfovala Iuventa 31:27. 


Vo štvrtok 13. 2. od 18.00 h skompletizuje kolo duel TJ Házená Jindřichov Hradec - DHK Baník Most. Hostky sa môžu v prípade úspechu posunúť na 2. priečku tabuľky. Ak by Michalovčanky deň predtým prehrali, tak dokonca majú šancu ísť na čelo tabuľky. 


Program dohrávaných stretnutí 15. kola WHIL: 
streda 12. 2.: 
Iuventa Michalovce - HK Slovan Duslo Šaľa (17.30) 
štvrtok 13. 2.: 
TJ Házená Jindřichov Hradec - DHK Baník Most (18.00) 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL