Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Kluby Bachratej a Stuparičovej už majú nových trénerov


15.02.2014


BSV Sachsen Zwickau a SV Union Halle-Neustadt oznámili mená kormidelníkov, ktorí povedú tieto hádzanárske družstvá od júla 2014


Dva kluby II. bundesligy žien, v ktorých pôsobia aj slovenské hádzanárky, oznámili v uplynulých dňoch mená nových trénerov svojich družstiev.


BSV Sachsen Zwickau angažoval Čecha Jiřího Táncoša ako nástupcu Normana Rentscha. Štyridsaťjedenročný bývalý český reprezentant, účastník MS 1995 a 1997 a majster republiky s Duklou Praha v súčasnosti ešte pôsobí ako hrajúci tréner mužského tímu HSG Freiberg, ktorý účinkuje v jednej zo skupín oberligy. V Zwickau, ktorého hráčkou je aj Slovenka Silvia Bachratá, bude sedieť na lavičke od júla 2014. Kontrakt podpísal do roku 2016. 


V SV Union Halle-Neustadt našli trvalú náhradu za v januári odvolaného slovenského kormidelníka Michala Lukačína. Družstvo aj so skúsenou slovenskou hádzanárkou Dagmar Stuparičovou vzápätí dočasne prebrala dovtedajšia asistentka Bianka Eckardtová, ale od 1. júla si na trénerskú lavičku si podľa zmluvy na dva roky sadne Jörgen Gluver. Jeho asistentkou bude spomenutá Eckardtová. Päťdesiattriročný Dán už v rokoch 2005 - 2007 viedol Halle-Neustadt. 


Pre úplnosť je potrebné dodať, že hádzanárkam Zwickau bojujúcim o postup medzi elitu patrí v aktuálnej tabuľke II. bundesligy 3. priečka, hráčky Halle-Neustadt sú zatiaľ siedme. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL