Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Kováčiková k Pilekovej do Bietigheimu


21.02.2014


Petronela Kováčiková z TSG Ober-Eschbach na hosťovanie do SG BBM Bietigheim, bude hrať za oba kluby


Slovenská hádzanárska reprezentantka Petronela Kováčiková si zahrá v najvyššej nemeckej súťaži. Tesne pred uzávierkou prestupového obdobia sa podarilo zrealizovať jej príchod do SG BBM Bietigheim, kde bude do konca aktuálnej sezóny v rámci tzv. dvojitého štartu na hosťovaní z druholigového TSG Ober-Eschbach. Kováčiková bude môcť nastupovať za oba kluby.


"Po ťažkých zraneniach Lindy Mackovej a Nastje Antonewitchovej sme sa začali obzerať po alternatívnych riešeniach. Napokon sme sa rozhodli pre Petronelu, ktorá veľmi dobre zodpovedá našim predstavám," vysvetlil športový riaditeľ Bietigheimu Gerit Winnen dôvody angažovania ľavej krídelníčky z posledného tímu II. bundesligy. 


Dvadsaťjedenročná Kováčiková pôsobila v TSG Ober-Eschbach od januára 2013 po prestupe z treťoligového TV Grenzach. Postupne sa v súťaži etablovala, o čom svedčí aj je 63 gólov v 18 dueloch doterajšieho priebehu sezóny (všetky dala z hry). Vedenie Ober-Eschbachu napriek nelichotivému postaveniu nechcelo hráčke brániť v ďalšom rozvoji pri šanci pôsobiť v I. bundeslige. "Teším sa, že budem môcť hrávať za Bietigheim v najvyššej súťaži. SG BBM je zaujímavý klub, ktorý dosahuje športové úspechy. Rada som prijala túto výzvu i pridanú záťaž. Oba kluby sa môžu spoľahnúť, že preukážem najväčšie možné nasadenie," poznamenala "Nelly" Kováčiková, ktorá sa v tíme nováčika stretne s krajankou a tiež krídelníčkou Simonou Pilekovou. 


Hádzanárky SG BBM Bietigheim, ktorým patrí v tabuľke po 20. kole 9. pozícia (8 - 0 - 12), privítajú v sobotu súperky z VfL Oldenburg. Pre Kováčikovú to bude domáca premiéra v novom drese. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL