Dobré jedlo a veľa zábavy alebo hráči Barcelony ako kuchári
21.02.2014
Slovenský krídelník Martin Straňovský mal na starosti prípravu druhého hlavného jedla
Hádzanári FC Barcelona aj so Slovákom Martinom Straňovským kráčajú v španielskej Lige Asobal od víťazstva k víťazstvu (vyhrali všetkých doterajších 19 stretnutí), v Lige majstrov majú už istotu prvenstva v C-skupine (v 9 zápasoch dosiahli 8 víťazstiev a jednu remízu) a postupu do osemfinále.
Svoje umenie však dokážu predviesť nielen na hádzanárskych palubovkách, ale aj v gastronómii. Tento týždeň si spestrili návštevou jednej z barcelonských reštaurácií, v ktorej však neboli v úlohe hostí, ale netradične mali na starosti prípravu jedál. Zverenci trénera Xaviho Pascuala sa rozdelili do štyroch skupín. Najskôr sa museli rozhodnúť, čo budú "kuchtiť", a potom si išli na trh zaobstarať ingrediencie potrebné ku svojim kulinárskym receptom. Vyzbrojení kuchárskymi zásterami v klubových farbách a čapicami šéfkuchára sa následne pustili do prípravy klubového obedového menu. Krídelník Martin Straňovský so spoluhráčmi Viranom Morrosom, Raulom Entrerríosom a Eduardom Gurbindom mali v rukách druhý hlavný pokrm, ktorým bola chutná jahňacina.
Akcia s množstvom dobrého jedla a zábavy na posilnenie tímového ducha spestrila program hráčov "Barcy". Tí sa potom mohli už pripravovať na cestu do macedónskeho Skopje, kde v nedeľu nastúpia proti RK Metalurg na záverečný duel základnej fázy Ligy majstrov.