Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Muži proti vicemajstrom Európy 2012


25.02.2014



Hádzanárov Slovenska najbližšie preverí vicemajster Európy z roku 2012. V aprílovom asociačnom termíne sa zverenci trénera Zoltána Heistera dvakrát predstavia v Srbsku proti domácej reprezentácii.


„Sme radi, že sa nám podarilo dohodnúť na odohratí týchto dvoch priateľských stretnutí. Posledný rok sa nám totiž v prípravnom období aj vzhľadom na to, že absentujeme na šampionátoch, ťažšie zháňajú súperi takého rangu, ako by sme si predstavovali. Aj preto si vážime pozvanie Srbov. Hľadali súpera, my sme na výzvu promptne zareagovali a oni si nás vybrali. Náš reprezentačný tím potrebuje hrať veľa náročných duelov s kvalitnými protivníkmi, aby bol opäť úspešný,“ uviedol generálny sekretár Slovenského zväzu hádzanej (SZH) Martin Simonides.


Nominácia mužskej reprezentácie SR bude známa na budúci týždeň. Zraz je plánovaný na nedeľu 30. marca v Bratislave, odlet výpravy z viedenského letiska vo Schwechate bude vo štvrtok 3. apríla. „Jednou z podmienok Srbov bolo najsilnejšie zloženie tímu a keďže ide o asociačný termín, pôjdeme tam v kompletnom zložení. Zápasy sa uskutočnia 4. a 5. apríla. Presné dejiská by nám srbská strana mala oznámiť do týždňa. Máme však prísľub, že to bude niekde v okolí Belehradu, aby sme po prílete nemuseli ďaleko cestovať," dodal Simonides.


Ako je známe, Slováci chýbali na MS 2013 v Španielsku, ME 2014 v Dánsku a budú i na MS 2015 v Katare, keď z I. fázy kvalifikácie postúpili do play-off na ich úkor Rumuni. Srbi po zisku striebra na európskom šampionáte v domácom prostredí pred dvoma rokmi boli vlani desiati na MS a tento rok trinásti na ME. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL