Apr 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

R. Bíziková ďakuje za svoj rekord spoluhráčkam


01.03.2014


Krídelníčka Slovana Duslo Šaľa po 14-gólovej nádielke do siete Poruby: „Dievčatá odviedli množstvo práce v obrane, kde získali veľa lôpt, a takisto sa činili aj v útoku. Ja som potom mohla zužitkovať ich vynikajúce prihrávky“


Piatkový televízny zápas 18. kola spoločnej slovensko-českej súťaže v hádzanej žien (WHIL) mal v Šali až nečakane jednoznačný priebeh. Domáce Duslo hostilo DHC Sokol Poruba, ktorému chcelo odplatiť prehru z jeho pôdy a zároveň ho preskočiť v tabuľke. Zverenkám trénera Rudolfa Petrikoviča sa to podarilo a nad súperom z Ostravy vyhrali presvedčivo 36:27 (20:11). Výraznú zásluhu na tom mala Réka Bíziková.


"Veľmi sme túžili v tomto zápase uspieť. Teším sa, že sa nám to aj podarilo," uviedla ľavá krídelníčka šalianskeho tímu, ktorá si so 14 gólmi utvorila vo WHIL osobný rekord v počte presných zásahov. "Za to, že som skórovala toľkokrát, môžem poďakovať dievčatám. Odviedli množstvo práce v obrane, kde získali veľa lôpt, a takisto sa činili aj v útoku. Ja som potom mohla zužitkovať tie ich vynikajúce prihrávky. Dobré lopty som do kontier dostávala aj od našich brankárok," nezabudla pochváliť svoje spoluhráčky 22-ročná R. Bíziková, ktorá si svojich 14 gólov rovnomerne rozdelila na oba polčasy. Každý jeden dosiahla z hry a sama mala na konte viac gólov, ako bola polovica zo všetkých, ktoré dokázali dovedna streliť hráčky Poruby. 


Šalianky sú štyri kolá pred koncom základnej časti v tabuľke WHIL na 5. mieste a v ďalších stretnutiach chcú nadviazať na piatkové víťazstvo. "Verím, že takto budeme pokračovať," nepriamo vyjadrila spokojnosť mladá krídelníčka, ktorá už má na konte aj štarty za reprezentáciu žien SR. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL