Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Slavia s nádejou do odvety, semifinále bez Leverkusenu


03.03.2014


Hádzanárky DHC Slavia Praha prekvapili remízou na pôde francúzskeho Issy Paríž Hand


Európske pohárové súťaže v hádzanej žien 2013/2014 pokračovali počas víkendu už bez slovenského klubového zastúpenia, ale v hre boli tri tímy so Slovenkami v kádroch. V hlavnej skupinovej fáze Ligy majstrov uspel Thüringer HC na palubovke švédskeho IK Sävehof 32:26 a drží si nádej na účasť vo Final Four. Pre nemeckého šampióna, v ktorého drese pre zranenie absentuje Lýdia Jakubisová a pre materské povinnosti aj Petra Popluhárová, to bolo tretie víťazstvo v rámci 1. skupiny, kde je lídrom.


Hádzanárkam TSV Bayer 04 Leverkusen (osemfinálové premožiteľky Iuventy Michalovce) sa nepodarilo po dvoch rokoch zopakovať postup cez Astrachanočku Astrachán. V sezóne 2011/2012 uspeli v meste Astrachán v osemfinále Pohára EHF (29:22, 22:22), tentoraz už vo štvrťfinále rovnakej súťaže prehrali na ruskej pôde oba zápasy a ich účinkovanie sa skončilo. V sobotňajšom prvom dueli pred návštevou 4000 divákov podľahli hráčky Leverkusenu 28:30, pričom Slovenka Denisa Glankovičová strelila dva góly bundesligového družstva. V nedeľňajšej odvete sa opäť presadili Rusky - tentoraz 28:25, Glankovičová skórovala za nemecký tím trikrát. Obe štvrťfinálové stretnutia Astrachanočky s Bayerom viedli v športovom komplexe Zvezdnij slovenskí arbitri Boris Mandák a Mário Rudinský. 


Nádej na semifinále Vyzývacieho pohára má po víkende DHC Slavia Praha. Český tím pod vedením slovenského kouča Tomáša Hlavatého uhral vo francúzskom meste Issy-les-Moulineaux senzačnú remízu s tímom Issy Paríž Hand 27:27, keď v polčase viedol tesne 14:13. Z dvoch Sloveniek v kádri nastúpila len spojka Monika Rajnohová, ale do streleckej listiny sa nezapísala. Brankárka Kristína Sedláčková nefigurovala na zápasovej súpiske. Hádzanárky Slavie budú môcť zavŕšiť prekvapenie na úkor favorita v domácej odvete, ktorá sa bude hrať v Prahe v nedeľu 9. marca od 19.00 h. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL