Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Proti Srbom opäť s Petrom, ale aj s Gamrátom či Mikécim


05.03.2014


Nominácia hádzanárov Slovenska na aprílový medzištátny dvojzápas proti Srbsku


Tréner mužskej hádzanárskej reprezentácie Slovenska nominoval na dva aprílové medzištátne prípravné zápasy proti Srbsku 17-členný káder. Vo výbere figuruje šesť legionárov a jedenásť hráčov z najvyššej domácej súťaže. V národnom tíme sa tentoraz nepredstavia viacerí skúsení hráči - Richard Štochl, Michal Kopčo, Martin Mazák, Radoslav Antl, Peter Kukučka či Ladislav Tarhai. Naopak, pozvánku dostali Lukáš Gamrát, Marek Mikéci či Gabriel Minarovič. Navyše, po dlhodobom zranení sa vracia Andrej Petro.


"Štochla nemusíme skúšať, poznáme jeho kvality, šancu dostanú mladší. Kopčo sa ospravedlnil z rodinných dôvodov, Antl momentálne nehráva pre zranenie ani v Prešove a Kukučka nás požiadal po zranení ešte o herné voľno. Na zraz však príde, i keď hrať nebude," vysvetlil absencie ostrieľaných hráčov zo svojho kádra tréner SR Zoltán Heister, ktorý sa zároveň vyjadril aj k novým či staronovým tváram v družstve: "Petro v utorok už nastúpil za Tatran v extralige. Do zrazu odohrá dostatok zápasov, takže bude mať čas sa dostať do formy. Mikéci je ľavák, ktorý sa v Nemecku už tiež rozohral po zranení. Predtým bol súčasťou národného tímu, hral aj na ME 2012 v Srbsku. O Gamrátovi máme dobré referencie, darí sa mu v II. bundeslige, v minulosti bol členom juniorskej reprezentácie." 


Pre úplnosť treba dodať, že ani Minarovič nie je úplným nováčikom. V závere uplynulého roka zažil reprezentačný debut na turnaji "Riga Council Cup" v lotyšskej metropole. 


Slováci majú zraz naplánovaný na pondelok 31. marca popoludní v Bratislave. V rovnaký deň absolvujú prvý tréning, v utorok budú trénovať dvakrát, v stredu raz a navyše odohrajú prípravný duel s extraligovými Topoľčanmi. Do Belehradu odletia vo štvrtok 3. apríla, zápasy s vicemajstrami Európy z roku 2012 Srbmi sú na programe v piatok 4. a sobotu 5. apríla. Presné dejiská zatiaľ nie sú známe. 


Nominácia mužskej reprezentácie hádzanárov Slovenska na dva prípravné zápasy proti Srbsku (4. a 5. apríla): 
brankári: Teodor Paul (Grundfos Tatabánya KC/Maď.), Miloš Putera (TV Grosswallstadt/Nem.), Marián Žernovič (HC Sporta Hlohovec) 
pivoti: Andrej Petro (Tatran Prešov), Martin Slaninka (HK Topoľčany) 
krídla: Martin Straňovský (FC Barcelona/Šp.), Tomáš Urban (Tatran Prešov), Miroslav Volentics (ŠKP Bratislava), Gabriel Minarovič (HC Štart Nové Zámky) 
spojky: Csaba Szücs ml. (TSV Hannover-Burgdorf/Nem.), Lukáš Gamrát (HC Empor Rostock/Nem.), Marek Mikéci (HSG Varel-Friesland/Nem.), Oliver Rábek (Tatran Prešov), Ľubomír Ďuriš (HC Sporta Hlohovec), Patrik Hruščák (HK Topoľčany), Radovan Pekár (1. MHK Košice), Tomáš Vallo (MŠK Považská Bystrica) 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL