Máj 2024
PUSŠPSN
17

W17 EHF Euro 2015

Gamrát v lete z Rostocku do Hildesheimu


06.03.2014


Opora Emporu Rostock najskôr s pozvánkou do reprezentácie, potom prestup do Eintrachtu Hildesheim


Čerstvý slovenský hádzanársky reprezentant Lukáš Gamrát nebude v nadchádzajúcej sezóne pôsobiť v nemeckom druholigovom HC Empor Rostock, ale podľa informácií na portáli Norddeutsche Neueste Nachrichten prestúpi k rivalovi z druhej najvyššej súťaže Eintracht Hildesheim.


Dvadsaťšesťročný hráč, ktorý v 18 dueloch prvej polovice sezóny 2013/2014 strelil 53 gólov tímu trénera Rastislava Trtíka a v 5 zápasoch odvetnej časti skóroval zatiaľ tridsaťkrát, nefiguruje už v plánoch rostockého klubu. Gamrát správu o plánovanom letnom odchode do Hildesheimu nevyvrátil, ale ani nepotvrdil. "Nechcem hovoriť o problémoch so zmluvou. Na to mám manažéra, ktorému dôverujem," vyjadrila sa slovenská ľavá spojka, ktorá prišla do HC Empor počas uplynulého leta z HC winLand Michalovce. 


Jeho zástupcom je Miloš Hačko, ktorý ešte v minulej sezóne stál v bránke druholigového SG BBM Bietigheim a v realizačnom tíme predchádzajúceho kouča mužskej reprezentácie SR Petra Dávida zastával funkciu trénera brankárov. "Lukáš sa v Rostocku cítil dobre. Ako jeho predĺžená ruka v otázkach kontraktu chcem mať, prirodzene, včas jasno ohľadom jeho budúcnosti. Žiaľ, v ostatných dvoch mesiacoch sa táto záležitosť odkladala, preto som sa musel poobzerať po inom zamestnávateľovi preňho. On bude hrať v sezóne 2014/2015 za Hildesheim," poznamenal Hačko. 
HC Empor Rostock figuruje v aktuálnej tabuľke II. bundesligy na 12. priečke o dva body pred štrnástym Eintrachtom Hildesheim. 


Lukáš Gamrát sa ocitol v nominácii kouča národného tímu Slovenska Zoltána Heistera na aprílový prípravný dvojzápas so Srbskom. Rodák z Trebišova si v minulosti vyskúšal zahraničný angažmán v Maďarsku (Györ, Nyíregyháza, Békés) i Rumunsku (Odorheiu Secuiesc). Bývalý juniorský reprezentant hrával na Slovensku aj za Sečovce. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL