Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Tatabánya s Paulom a Mazákom blízko k prekvapeniu s Veszprémom


08.03.2014


V poslednom kole základnej časti maďarskej hádzanárskej ligy dlho siahali hráči Grundfosu po zisku bodov – napokon s favoritom prehrali 21:27.


6.tím maďarskej ligy, Tatabánya, dlho vzdoroval 21 násobnému šampiónovi v súboji 22.kola. Grundfos v bránke počas celého zápasu podržal výborným výkonom náš reprezentačný gólman Teodor Paul, v obrane a v útoku zas s hviezdami Veszprému úspešne bojoval aj ďalší člen reprezentačného Áčka pivot Martin Mazák. Obidvaja prispeli výrazným spôsobom k tomu, že favorit mal na mále.

 





V prvom polčase Teodor Paul doslova v bránke Tatabánye čaroval. Vychytal excelentných strelcov súpera ako Momira Iliča, či kapitána hostí Lászla Nagya a aj vďaka nemu domáci vyhrávali po 25. minútach 11:9. Lenže potom prišla hluchá 5 minútovka Grundfosu a Veszprém 5 gólovou šnúrou otočil z 9:11 na polčasových 14:11. Tatabánya sa nevzdala – na začiatku druhého polčasu prišli opäť perfektné zákroky Tea Paula a po góle Bodóa sa vrátila späť do zápasu – znížila na rozdiel jediného gólu. Následne si zobral oddychový čas tréner Veszprému Carlos Ortega a po ňom sa zlepšila efektivita jeho mužstva. Momir Ilič šiestimi gólmi potiahol svoj tím proti húževnatej Tatabányi. Až do 50. minúty ešte domáci dokázali držať krok s favoritom – Martin Mazák vybojoval dva sedemmetrové hody, ale napriek tomu záver patril Veszprému, ktorý zvíťazil o 6 gólov 21:27 a upevnil si prvé miesto po základnej časti. Hneď po stretnutí sme sa telefonicky spojili s Teodorom Paulom a pripravili s ním krátky rozhovor.





 

Teo gratulujem ti k výbornému výkonu! Dlho ste favoritovi vzdorovali, ale napokon sa Veszprém presadil. Napriek tomu si spokojný s výkonom mužstva?


Jasné, že som spokojný s výkonom a navyše aj s výsledkom. Mužstvá v maďarskej lige s výnimkou Szegedu dostávajú od Veszprému riadne nakladačky, prehrávajú o 9 či 10 gólov a viac. Udržali sme ich pod 30 gólov, dostali sme iba 27 čo je výborná vizitka. Škoda niektorých zahodených šancí, ale myslím si aj tak, že sme uhrali super výsledok.

 

Ako sa ti chytalo v dnešnom zápase? Vychytal si viackrát najlepších kanonierov súpera ako Momira Iliča, či Lászla Nagya, na konte si mal 15 zákrokov...

 

Za takou výbornou obranou sa mi chytalo veľmi dobre. Škoda, že sme dostali dosť veľa gólov z rýchlych protiútokov, keď sme spravili zopár technických chýb v útoku. Nemôžem však nič chlapcom zazlievať, lebo boli ku konci trošku aj unavení. Predsa len nemáme takú širokú lavičku, nemáme až taký široký káder ako Veszprém. 







Do 25. minúty zápasu ste aj vďaka tebe a tvojim výborným zákrokom viedli o 2 góly, ale potom prišla nepríjemná 5 gólová smršť, z ktorej Veszprém vyťažil maximum. Bol tento moment rozhodujúci pre osud stretnutia?

 

Bolo to veľmi nepríjemné, keď sme inkasovali 5 gólov za sebou. Ale v druhom polčase sme sa z toho dokázali spamätať. Zabojovali sme a stiahli sme ešte raz na rozdiel jediného gólu. Myslím si, že sa nemáme za čo hanbiť, musím svojich spoluhráčov pochváliť – dnes sme skutočne podali veľmi dobrý výkon.

 


Ako by si zhodnotil výkon obrany Tatabánye, ktorú dirigoval ďalší slovenský reprezentant Martin Mazák? Ako veľmi je cítiť „Mazyho“ na palubovke?

Na defenzívu nemôžem povedať jedno zlé slovo. Samozrejme, že niekedy im musím prepáčiť aj nejakú tú chybičku, ale to je normálne. Ja som spokojný, chlapci sa snažili, bránili čo sa dalo, „Mazy“ tak isto zabojoval. Proti takým hráčom ako je Nagy či Ilič to mala obrana ťažké, ale zvládla to.







Do Tatabánye si prestúpil cez leto 2013.  V základnej časti ste skončili na šiestom mieste a budete hrať play off, v maďarskom pohári ste medzi štyrmi najlepšími, môže byť?

Teší ma predovšetkým naša účasť v semifinále maďarského pohára, pretože už tretie miesto v tejto súťaži zaručuje zápasy v pohárovej Európe v budúcej sezóne. V lige sme zaostali o bod za Gyongyosom a Balatonfüredom, ale keďže play off hrá prvá šestka – tak hráme ďalej o čo najlepší výsledok.

 


V prvom vyraďovacom kole na tvoj tím čaká Csurgoi KK, teda mužstvo, ktoré skončilo po základnej časti na treťom mieste a ktoré úspešne účinkuje v skupinovej fáze pohára EHF. Aké sú šance na postup ďalej?

Tento rok sa nám viac darilo s Csurgom ako s Balatonfüredom či s Gyongyosom.  V obidvoch vzájomných dueloch sa zrodila remíza – u nich 26:26 a u nás doma 27:27. Musíme sa na nich dobre takticky pripraviť. Aj keď sa séria začína na palubovke Csurgo, si myslím, že máme dosť veľkú šancu na úspech a postup ďalej.

 






V Tatabányi podávaš výborné výkony, rovnako si dlhodobo pevnou súčasťou slovenskej reprezentácie. Začiatkom apríla čaká na mužstvo trénera Zoltána Heistera prípravný dvojzápas proti vicemajstrom Európy z roku 2012 proti Srbom – tešíš sa?


Ja sa vždy teším do reprezentácie. Budú to určite výborne prípravné zápasy, presne takéto potrebujeme. Dúfam, že uhráme dobré výsledky a že potešíme  našich fanúšikov.

 

Ďakujem za rozhovor, prajem ešte veľa úspechov nielen v maďarskej lige aj s reprezentačným tímom Slovenska.

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL