Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Slavia v domácej odvete proti favoritovi bez šance


10.03.2014


Hádzanárky DHC Slavia Praha nepostúpili do semifinále Vyzývacieho pohára


Už dávno nezavítala do športovej haly v Edene na zápas hádzanárok DHC Slavia Praha taká divácka kulisa ako v nedeľu večer. Lákadlom pre fanúšikov bol odvetný duel štvrťfinále Vyzývacieho pohára, v ktorom "zošívané" pred tisíckou divákov privítali súperky z Issy Paríž Hand. Výsledok prvého zápasu na francúzskej pôde dával nádej domácim na postup do semifinále, ale v odvete už jednoznačne dominovali hostky, a tak zavládol na tribúnach smútok.


Pražanky dokázali pred týždňom na palubovke favorita remizovať 27:27, ale ich šance sa v nedeľu pred zaplneným hľadiskom pomerne rýchlo začali rozplývať. Po necelej štvrťhodine viedli hráčky Issy 11:5, v polčase 22:12 a v 41. min už veľmi hrozivo 30:13. Francúzky napokon zvíťazili 41:23 a suverénne postúpili medzi štyri najlepšie družstvá tejto európskej pohárovej súťaže. 


"Súper nás neprekvapil. Jeho hráčky boli agresívnejšie a mali vyššiu úspešnosť streľby. My sme im umožnili hrať to, čo potrebovali. Začali sme veľmi bojazlivo, s tým súviselo aj desať technických chýb a razom sme prehrávali o desať gólov. Nedarilo sa ani našim brankárkam, hoci sme ich prestriedali všetky tri. Potvrdilo sa, že postup bol ďalej ako pred úvodným stretnutím. Nie je možné len uveriť tomu, že môžeme postúpiť, musí sa pre jeho dosiahnutie drieť od začiatku do konca. To sa nám, žiaľ, dnes nepodarilo a súper dokázal, že bol lepším tímom," zhodnotil slovenský kouč Slavie Tomáš Hlavatý vystúpenie svojich zvereniek. 


Boli medzi nimi aj dve krajanky. Šancu dostala brankárka Kristína Sedláčková a spojka Monika Rajnohová, ktorá v odvete strelila tri góly a odpykala si jeden dvojminútový trest. 


Po vyradení pražskej Slavie zostáva posledným klubom so slovenským zastúpením, ktorý ešte pokračuje v európskych pohárových súťažiach žien 2013/2014, nemecký Thüringer HC. Bundesligový tím remizoval počas víkendu v skupinovej fáze Ligy majstrov s macedónskom Vardarom Skopje 24:24 a pred záverečným kolom je na čele 1. skupiny so šancou na účasť v semifinále. V drese THC pre zranenie chýba Lýdia Jakubisová a pre materské povinnosti aj Petra Popluhárová. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL