Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Zácsiková nepomôže Maďarkám na ME 2014


12.03.2014


Rodáčka zo Slovenska Szandra Zácsiková túži po dieťati


Zo Slovenska pochádzajúca hádzanárka Szandra Zácsiková (nar. 22. 4. 1990) nepomôže reprezentácii Maďarska na tohtoročnom európskom šampionáte. Dvadsaťtriročná ľavá spojka oznámila, že v lete uzavrie jednu etapu svojho života a preruší aktívnu činnosť, keďže by sa rada stala mamičkou.


Prednosť pred "domácimi" ME, ktoré sa v decembri uskutočnia v Maďarsku a Chorvátsku, dostane v jej prípade založenie rodiny. "Mojou túžbou je mať dieťa, preto na konci sezóny dám bodku za jednou životnou kapitolou, aby sa mohlo začať niečo nové - podobne úspešné obdobie," uviedla Zácsiková. 


Výborná hráčka pôsobiaca v klube FTC-Rail Cargo Hungaria Budapešť už oboznámila so svojím rozhodnutím aj nového trénera maďarskej ženskej reprezentácie Andrása Németha, ktorý bude na kontinentálnom vrchole musieť oželieť jej služby. "Szandra ma o tom veľmi korektne informovala už skôr. Želám jej veľa šťastia, ale, prirodzene, z odbornej stránky nemám z toho radosť. Ide totiž o mladú hráčku, ktorá vo svojej najlepšej forme môže podávať výkony na svetovej úrovni a rozhodovať zápasy. Jej rozhodnutie znamená veľkú stratu pre národný tím i jej klub," poznamenal reprezentačný kouč Németh. 


Szandra Zácsiková je rodáčkou z Komárna a odchovankyňou nesvadskej hádzanej. Maďarské občianstvo získala v lete roku 2009 a vzápätí štartovala za novú vlasť na ME "19", pričom nastúpila aj proti Slovensku. Okrem Ferencvárosu pôsobila aj v slovinskom klube RK Krim Mercator Ľubľana. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL