Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Juniorky otestujú pred kvalifikáciou MS ešte Slovinky


12.03.2014


Juniorské reprezentantky SR v hádzanej budú v Modre pokračovať v príprave


Slovenská hádzanárska reprezentácia junioriek Slovenska, ktorá ladí formu na aprílovú kvalifikáciu o postup na MS 2014, sa zíde v závere budúceho týždňa v Modre. Trénerská dvojica Ľuboš Hudák - Marianna Nemčíková pozvala na sústredenie, ktorého súčasťou budú aj medzištátne prípravné zápasy proti slovinským rovesníčkam, 17 hráčok. Prevažná väčšina z nich hráva za svoje tímy v ženskej interlige (WHIL). Päťčlenné zastúpenie v kádri majú Slovan Duslo Šaľa i Iuventa Michalovce, ktorej dres si v ženskej kategórii navyše obliekajú aj dve hráčky MHK Bytča Alica Kostelná a Tatiana Gajdošíková.


Slovenské juniorky čaká v termíne 17. - 19. 4. v poľskom Chorzówe kvalifikačný turnaj o postup na svetový šampionát hráčok do 20 rokov v Chorvátsku (29. 6. - 13. 7. 2014). V 3. skupine budú ich súperkami Holanďanky, Srbky a domáce Poľky. 

Nominácia junioriek na sústredenie a prípravné zápasy so Slovinskom (23. - 30. 3. 2014): 
brankárky: Miroslava Ferenčíková (Iuventa Michalovce), Simona Csáková (UDHK ŠG Nitra), Anna Kvasnicová (HK Štart Trenčín) 
krídla: Lívia Klučková (HK Slovan Duslo Šaľa), Sofia Nagyová (Iuventa Michalovce), Diana Tomášechová (DHC Sokol Poruba/ČR) 
pivotky: Barbora Königová (HK Slávia Partizánske), Vladimíra Kišíková (Iuventa Michalovce), Veronika Gajdošová (HK Slávia Partizánske) 
spojky: Veronika Habánková, Mária Olšovská (obe Iuventa Michalovce), Karin Bujnochová, Martina Sláviková, Nikoleta Krokavecová, Martina Blehová (všetky HK Slovan Duslo Šaľa), Alica Kostelná, Tatiana Gajdošíková (obe MHK Bytča/Iuventa Michalovce) 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL