Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Dubajová v priemere najlepšou strelkyňou v Poľsku, celkovo 3.


12.03.2014


Katarína Dubajová mala v základnej časti poľskej v PGNiG Superligy priemer 8,5 gólu na zápas


Slovenská hádzanárska reprezentantka Katarína Dubajová sa stala treťou najlepšou strelkyňou dlhodobej časti najvyššej poľskej súťaže žien 2013/2014. Hoci opora MKS Olimpia-Beskid Nowy Sacz neodohrala kompletnú porciu základnej časti, stihla sa prepracovať na medailové priečky v hodnotení kanonierok PGNiG Superligy. Dubajová v 16 zápasoch skórovala dovedna 136-krát, čo ju radí na 3. priečku o dva góly za Agatu Cebulovú z tímu Pogoň Baltica Štetín. Za líderkou Agatou Wypychovou (MKS Piotrcovia Piotrków Trybunalski) zaostala o 18 presných zásahov. Jej konkurentky však odohrali o štyri, resp. tri duely viac.


Tridsaťpäťročná slovenská spojka je suverénne najlepšou strelkyňou svojho tímu, druhá v internom hodnotení Joanna Gadzinová (celkovo je 9.) má na konte o 42 presných zásahov menej, pričom absolvovala všetkých 20 súbojov. 


Dubajová v priemere dosiahla 8,5 gólu na duel a v tomto ukazovateli nemá konkurenciu v celej súťaži. Svojimi výkonmi si vyslúžila opätovnú pozvánku do reprezentácie SR a gólovou nádielkou pomohla vybojovať Nowému Saczu účasť v play-off, do ktorého jej družstvo postúpilo zo 7. priečky so ziskom 17 bodov (8 - 1 - 11). Jeho ďalším súperom bude KGHM Metraco Zaglebie Lubin.




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL