Máj 2024
PUSŠPSN
4

W17 EHF Euro 2015

Prešov a Hlohovec môžu počas víkendu v P-EHF len prekvapiť


13.03.2014


Hádzanári Tatran Prešov v sobotu v C-skupine Pohára EHF na palubovke Picku Szeged, hráči HC Sporta Hlohovec v nedeľu v "déčku" na pôde Chambéry Savoie Handball


Po dvoch víkendoch pauzy pokračuje skupinová fáza Pohára EHF v hádzanej mužov 2013/2014 odvetnou časťou. V tej prvej dokázali obaja slovenskí zástupcovia z dovedna šiestich duelov uspieť v jedinom a zatiaľ sú pre nich brány štvrťfinále tejto európskej pohárovej súťaže vzdialené. Vo víkendových stretnutiach 4. kola svojich skupín to opäť nebudú mať jednoduché, lebo sa predstavia na palubovkách súperov, s ktorým naposledy prehrali v domácom prostredí.


Tatran Prešov nastúpi v sobotu 15. marca od 18.30 h v Szegede proti Picku (rozhodujú A. Konjičanin a D. Konjičanin z Bosny a Hercegoviny), ktorý je s plným bodovým ziskom lídrom C-skupiny. Slovenský šampión podľahol doma maďarskému vicemajstrovi 29:31 a keby sa mu teraz podarilo prekvapiť favorita, pomohol by si v boji o postup do ďalšej fázy súťaže. Šarišania budú mať v hľadisku aj podporu skupiny fanúšikov. "Zápas v Szegede bude extrémne náročný. Hráči Picku ukázali u nás svoju vysokú kvalitu a v domácom prostredí budú ešte silnejší. V súčasnej forme patria medzi najlepšie tímy v Európe," povedal Dainis Krištopans a dodal: "Naším snom je postup do štvrťfinále. Stále ešte ´žijeme´, ale musíme bojovať pre jeho splnenie až do poslednej sekundy záverečného zápasu." 

O pravdivosti slov lotyšskej pravej spojky svedčia aj čísla, podľa ktorých Szegedčania z 33 doterajších tohtosezónnych duelov vo všetkých súťažiach zvládli víťazne tridsať. V sobotu by proti Tatranu mali prekonať hranicu tisíc strelených gólov (podľa klubovej stránky majú na konte aktuálne 988 presných zásahov). 


Prešovčania pocestujú do Maďarska dobre naladení, keďže v stredu v rámci SEHA GSS League zdolali macedónskeho osemfinalistu Ligy majstrov RK Metalurg Skopje (27:20), vďaka čomu sú na najlepšej ceste vyhrať základnú časť tejto súťaže. Oproti prvému duelu so Szegedom je trénerovi Petrovi Hatalčíkovi k dispozícii už aj pivot Andrej Petro. 


HC Sporta Hlohovec vstúpi do druhej polovice skupinovej fázy Pohára EHF vo Francúzsku. V nedeľu 16. 3. sa od 19.00 h predstaví v Chambéry proti miestnemu tímu Savoie Handball (rozhodujú Švajčiari Wyss a Zowa). Hlohovčania pred tromi týždňami dlho trápili súpera, ktorému však napokon podľahli 24:29, a tak majú po troch kolách v D-skupine na konte nulu. 


"Náš cieľ zostáva rovnaký aj v odvete. Chceme prinútiť Chambéry hrať naplno, potrápiť ho a dosiahnuť čo najprijateľnejší výsledok. Chceme si hádzanú v tejto kvalitnej spoločnosti užiť, nie sme pod žiadnym tlakom. Prostredie v Chambéry trochu poznám, s Bregenzom sme hrali dva duely v Pohári EHF ešte v starej hale. Le Phare je podľa referencií pekný a moderný stánok, ľudia tu hádzanej rozumejú, bavia sa ňou," poznamenal tréner Sporty Martin Lipták, ktorý už bude môcť využiť služby navrátilca po zranení Michala Holdoša. Vo výprave, ktorá odcestuje do krajiny galského kohúta v piatok ráno, však už nebude Mladen Čačič. So skúseným Bosniakom sa hlohovské vedenie dohodlo na ukončení zmluvy. 


Sporta v stredu dosiahla očakávané extraligové víťazstvo v Nových Zámkoch v súboji so Štartom (31:26). Rovnakým výsledkom Chambéry minulý týždeň zdolalo v najvyššej domácej súťaži účastníka Ligy majstrov PSG Handball (31:26). "Aj toto víťazstvo len potvrdzuje kvalitu súpera, o ktorej sme sa mohli naplno presvedčiť v závere domáceho vzájomného súboja, hoci tri štvrtiny sme držali nádejný výsledok," skonštatoval Lipták. V stredu však hádzanári tímu Savoie Handball utrpeli v konfrontácii dvoch účastníkov skupinovej fázy Pohára EHF jednoznačnú prehru v Nantes (23:32). Mimochodom, tamojší HBC je súperom Prešova v "céčku". 


Program stretnutí 4. kola skupinovej fázy Pohára EHF mužov 2013/2014: 
C-skupina: 
sobota 15. 3.: 
16.00 h HBC Nantes (Fr.) - IFK Kristianstad (Švéd.) 
18.30 h Pick Szeged (Maď.) - Tatran Prešov (SR), rozhodujú: Amar Konjičanin a Dino Konjičanin z Bosny a Hercegoviny 

Tabuľka C-skupiny: 
1. Szeged 3 3 0 0 85:79 6 
2. Nantes 3 2 0 1 91:78 4 
3. Prešov 3 1 0 2 93:98 2 
4. Kristianstad 3 0 0 3 76:90 0 


D-skupina: 
nedeľa 16. 3.: 
17.15 h Füchse Berlín (Nem.) - HCM Konstanca (Rum.) 
19.00 h Chambéry Savoie Handball (Fr.) - HC Sporta Hlohovec (SR), rozhodujú: Wyss a Zowa zo Švajčiarska 

Tabuľka D-skupiny: 
1. Füchse Berlín 3 2 1 0 94:85 5 
2. Konstanca 3 1 2 0 91:82 4 
3. Chambéry 3 1 1 1 85:83 3 
4. Hlohovec 3 0 0 3 73:93 0 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL