Máj 2024
PUSŠPSN
2

W17 EHF Euro 2015

Prešov teoreticky, Hlohovec už bez šance na štvrťfinále P-EHF


17.03.2014


Hádzanári TSV Hannover-Burgdorf sa aj vďaka Csabovi Szücsovi vrátil do boja o postup zo skupinovej fázy Pohára EHF


Skupinová fáza Pohára EHF mužov 2013/2014 má za sebou dve tretiny bojov, po ktorých to z pohľadu postupových šancí slovenských klubov nevyzerá ružovo. Nováčik HC Sporta Hlohovec má po nedeľňajšej prehre vo francúzskom Chambéry (21:27), kde slovenského vicemajstra povzbudzovala aj úspešná reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Veronika Velez-Zuzulová, stále na bodovom konte v D-skupine nulu a je už definitívne von z hry o účasť vo štvrťfinále. "Aj keď som bola v hľadisku asi jediná Slovenka, stálo to za to. Klobúk dole pred Hlohovcom," uviedla k hádzanárskemu zážitku na svojom facebookovom konte rekonvalescentka Velez-Zuzulová.


Len o niečo lepšie je na tom Tatran Prešov v "céčku". Po víťaznom vstupe do tejto fázy súťaže prišli tri prehry za sebou, naposledy v sobotu v maďarskom Szegede (31:37), a tak so ziskom 2 bodov figuruje zatiaľ na nepostupovej 3. priečke. Šarišania majú pred zostávajúcimi dvoma zápasmi - vo švédskom Kristianstade a doma s Nantes - šancu na prienik do štvrťfinále, ale je viac-menej už len v teoretickej rovine. Nemajú to už vo vlastných rukách. Bezpodmienečne potrebujú dvakrát naplno zabodovať, navyše francúzskeho konkurenta musia vo svojej Tatran handball aréne zdolať aspoň o desať gólov. Ani to však nemusí znamenať prešovskú postupovú definitívu. 


Až na úvod odvetnej časti sa prvého víťazstva v A-skupine dočkal nemecký TSV Hannover-Burgdorf, ktorý aj vďaka štyrom gólom vrátane víťazného presného zásahu minútu pred koncom slovenskej spojky Csabu Szücsa (odpykal si aj jeden dvojminútový trest) zdolal španielsky Reale Ademar León tesne 27:26 (12:15). Bundesligový tím sa s aktuálnym ziskom 3 bodov vrátil do hry o postup. V nej je aj maďarský klub Csurgói KK. Tím slovenskej strednej spojky Gabriela Vadkertiho (v nedeľu nenastúpil) podľahol na pôde švédskeho Lugi HF 26:28 (14:13), v tabuľke mu patrí 3. stupienok len s bodovým odstupom za svojím posledným premožiteľom figurujúcim na líderskej pozícii. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL