Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Trier aj zásluhou Czanikovej bližšie k záchrane


18.03.2014


Andrea Czanik 7 gólmi prispela k triumfu DJK/MJC Trier nad Vulkan-Ladies Koblenz/Weibern (30:21)


Nastali lepšie časy, môžu si momentálne povedať v nemeckom hádzanárskom klube DJK/MJC Trier. Hádzanárky miestneho účastníka najvyššej bundesligovej súťaže žien dosiahli dve víťazstvá za sebou. Predminulý víkend prekvapili v 23. kole triumfom u nováčika SG BBM Bietigheimu (23:22) a v sobotu sa v 24. kole vytiahli v domácom prostredí pred vyše tisíckou divákov na svojho tabuľkového suseda Vulkan-Ladies Koblenz/Weibern (30:21). Veľkú zásluhu mala na tom aj slovenská reprezentantka Andrea Czanik. 


"Určite sme urobili výrazný krok k záchrane. Toto víťazstvo je veľmi cenné, či už z pohľadu postavenia v tabuľke, ale aj pre psychickú pohodu. Deväťgólový rozdiel hovorí sám za seba, celý zápas sme boli jednoznačne lepším družstvom. Pravdupovediac, čakala som väčší odpor súpera. Stretnutia proti Vulkan-Ladies sú vždy veľké derby," uviedla Andrea Czanik. 


Skúsená pivotka bola výraznou oporou svojho tímu a so siedmimi gólmi aj najlepšou strelkyňou duelu. Jej forma je pred blížiacim sa zrazom dobrou správou pre trénera slovenskej ženskej reprezentácie Dušana Poloza. "Potešilo ma, že mi to išlo strelecky, obzvlášť v takom dôležitom zápase. Nevnímam to však ako osobnú výhru, skôr ma tešia dva body. Darilo sa celému tímu, mali sme veľmi dobrú obranu a konečne nám zachytala aj brankárka," poznamenala žilinská rodáčka k predvedenému výkonu a nezabudla vyzdvihnúť aj spoluhráčku Jessicu Kocklerovú. 


Pre hráčky Trieru to bolo nielen druhé víťazstvo v skupine o udržanie, ale zároveň aj druhý úspech v derby v sérii. "Miezen" majú na 11. mieste tabuľky šesťbodový náskok pred posledným HSG Bensheim/Auerbach a ich cieľ - záchrana medzi elitou - naberá reálnejšie kontúry. Czanik a spol. by rady predĺžili víťaznú šnúru už najbližšiu sobotu, keď v Arene Trier privítajú HSG Blomberg-Lippe. "Vstup do sezóny nebol pre nás práve najlepší. Sľubne rozohraté partie sme prehrávali v posledných 10 -15 minútach zápasov, väčšinou našimi vlastnými chybami a rozdielom 2 - 3 gólov. Naopak, vstup do play-down nám vyšiel. Vyhrali sme v Bietigheime a doma vysoko zdolali favorizovaný Koblenz. Teraz nás čaká v sobotu doma Blomberg. Bude to opäť náročný súper, ale pevne verím, že sa nám podarí opäť bodovať," zaželala si Czanik, ktorú na druhý deň po zápase čaká cesta na Slovensko. Nasledujúci týždeň bude v drese SR bojovať v kvalifikácii ME 2014 v dvojzápase proti Fínkam. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL