Máj 2024
PUSŠPSN
2

W17 EHF Euro 2015

Štochlovci trápili favorita,záver však zvládli lepšie zebry


21.03.2014


THW Kiel napriek nevydarenému úvodu dotiahol prvý duel osemfinále Ligy majstrov proti Motoru Záporožie do víťazného konca


Na neutrálnej pôde v maďarskom Györi sa vo štvrtok prekvapenie nekonalo. Hádzanári GK Motor Záporožie, ktorí sa pre nestabilnú politickú situáciu na Ukrajina museli zriecť výhody domáceho prostredia, podľahli v prvom zápase osemfinále Ligy majstrov mužov 2013/2014 nemeckému THW Kiel 28:31 (14:16).


Stretnutie sa pre klub slovenského brankára Richarda Štochla začalo vyvíjať nad očakávanie. Záporožania aj vďaka viacerým zákrokom svojej opory medzi troma žrďami išli pred takmer dvojtisícovou návštevou v hľadisku do vedenia 3:0 i 4:1. Hráči Kielu potom otočili skóre na 9:8, ale nedokázali sa dostať do svojho obvyklého rytmu a ani sa od súpera odpútať na viac ako dva góly. To sa im podarilo až 12. minút pred koncom po góle Christiana Zeitza (25:22), ale hádzanári Motora sa nevzdali a šnúrou troch presných zásahov vyrovnali stav. "Zebry" však potom opäť získali trojgólový náskok a tento rozdiel si udržali až do záverečného hvizdu. 


"Je dobré, že sme vyhrali tento zápas, lebo to bol náročný duel proti schopnému súperovi. Motor má dobré družstvo. My sa musíme v odvetnom súboji zlepšiť. Ešte je všetko otvorené," povedal kouč THW Alfred Gíslason. 


Obrane ukrajinského tímu robili najväčšie starosti dve hlavné hviezdy THW - Čech Filip Jícha a Srb Marko Vujin. Obe elitné spojky bundesligistu prekonali záporožských brankárov po sedemkrát. Štochl mal podľa oficiálnej klubovej stránky 10 zákrokov a 31-percentnú úspešnosť. Zneškodnil aj jeden pokutový hod, keď naňho nevyzrel Vujin. 


"Pre nás je už veľkým výsledkom aj to, že sme medzi elitnou šestnástkou tímov. Len päť našich hráčov niekedy okúsilo osemfinálovú účasť. Čelili sme jedenému z najlepších tímov v Európe. Musíme ešte tvrdšie pracovať, aby sme v budúcnosti mohli zvíťaziť nad súpermi ako Kiel. Aj na pôde THW sa pokúsime predviesť čo najlepší výkon," sľúbil tréner Motora Sergej Bebeško pred odvetou, ktorá je na programe v nedeľu 30. marca. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL