Máj 2024
PUSŠPSN
2

W17 EHF Euro 2015

Prešov v Kristianstade o udržanie nádeje na štvrťfinále P-EHF


21.03.2014


Hlohovec proti Konstanci pri premiére nového maskota - supa Dudyho


Pred víkendovými zápasmi predposledného 5. kola skupinovej fázy Pohára EHF v hádzanej mužov 2013/2014 je v hre o postup do štvrťfinále už len jeden z dvoch slovenských zástupcov. Tatran Prešov má ešte teoretickú nádej, HC Sporta Hlohovec o ňu prišiel definitívne pred týždňom. 


Prešovčania sa opäť vydali na cesty s cieľom zvládnuť v priebehu piatich dní porciu troch zápasov. Prvú zastávku mali vo štvrtok v Bratislave, kde v dohrávke 6. kola nadstavbovej A-skupiny extraligy bez väčšej námahy zdolali domáci ŠKP (40:22). V piatok ich čaká letecký presun z Viedne do Kodane, odkiaľ sa autobusom prepravia do švédskeho Kristianstadu. Proti miestnemu družstvu IFK nastúpia v sobotu od 18.00 h na stretnutie C-skupiny (rozhodujú Bielorusi Judčic a Kot). Domáci majú Šarišanom čo odplácať, keďže v Tatran handball aréne prehrali 30:37 a zatiaľ majú stále na bodovom konte nulu. Zverenci trénera Petra Hatalčíka by radi prerušili šnúru troch prehier v Pohári EHF a druhýkrát naplno zabodovali, pretože len víťazstvo im udrží šancu na štvrťfinálovú účasť. Minimálne do nedele, keď je na programe ďalší duel "céčka" HBC Nantes - Pick Szeged. Ak Francúzi neprehrajú, hráči slovenského majstra prídu aj o teoretickú nádej. 


Tatranu je opäť k dispozícii krídelník Radoslav Antl. Zdravotné problémy však majú štyria legionári - Svetislav Verkič, Jakub Hrstka, Žarko Pejovič a Viačeslav Sadovij. IFK Kristianstad sa v stredu predstavil v rámci najvyššej švédskej súťaže v Hammarby, kde vyhral 26:25. Pre úplnosť treba ešte dodať, že výprava Tatrana Prešov hneď po leteckom návrate zo severu Európy naberie smer Belehrad. V srbskej metropole ju v pondelok od 18.00 h čaká proti RK Partizan posledné vystúpenie v základnej časti SEHA GSS League, ktorej je už istým víťazom. 


Hlohovčania majú pred sebou piaty pokus získať prvé body v skupinovej fáze Pohára EHF. Nováčik v tejto fáze európskej pohárovej súťaže prehral v D-skupine s favorizovanými protivníkmi všetky štyri doterajšie zápasy. Možno najschodnejšia cesta k prerušeniu série výsledkových nezdarov sa zverencom trénera Martina Liptáka (v nedeľu oslávi 50. narodeniny) ponúka v sobotu, keď od 18.00 h privítajú HCM Konstanca (rozhodujú Kosovčania E. Vitaku a A. Vitaku). Na rumunskej pôde pri ouvertúre svojho účinkovania v skupinovej fáze podľahli Hlohovčania 22:31, takže pri domácej rozlúčke s tohtosezónnym účinkovaním na európskej scéne by chceli potešiť svojich fanúšikov priaznivejším rezultátom. Nebude to však jednoduchá úloha, keďže hráči Konstance sú stále v hre o postup a akékoľvek zaváhanie na palubovke Sporty by skomplikovalo ich vyhliadky na prienik ďalej. 


"Budeme bojovať o čo najlepší výsledok, ale máme proti sebe výborného súpera, ktorý to dokazuje v každom zápase. Nálada v tíme je bojovná, všetci sme zdraví a pripravení odovzdať na palubovke maximum. Či to bude stačiť na nejaký ten bodík, po ktorom túžime, neviem, ale chceli by sme dať trénerovi Liptákovi k jeho okrúhlemu sviatku nejaký pekný darček,“ poznamenal tvorca hry Sporty Ľubomír Ďuriš. 


Priaznivci v hale na Zábraní sa môžu tešiť aj na jednu premiéru. Prvýkrát sa im predstaví nový maskot klubu - sup Dudy, ktorého meno vzišlo z hlasovania v ankete na internetovej stránke hlohovského tímu. 


Úradujúci slovenský vicemajster nehral počas tohto týždňa majstrovský zápas, keďže vzájomný extraligový súboj s prešovským Tatranom presunuli na stredu 9. apríla. Rovnako bol na tom aj HCM Konstanca, ktorý si odložil stretnutie u CSU Suceava. 



Program stretnutí 5. kola skupinovej fázy Pohára EHF mužov 2013/2014: 
C-skupina: 
sobota 22. 3.: 
18.00 h IFK Kristianstad (Švéd.) - Tatran Prešov (SR), rozhodujú: Judčic a Kot z Bieloruska 
nedeľa 23. 3. 
17.00 h HBC Nantes (Fr.) - Pick Szeged (Maď.) 


Tabuľka C-skupiny: 
1. Szeged 4 4 0 0 122:110 8 
2. Nantes 4 3 0 1 116:101 6 
3. Prešov 4 1 0 3 124:135 2 
4. Kristianstad 4 0 0 4 99:115 0 


D-skupina: 
sobota 22. 3.: 
16.00 h Chambéry Savoie Handball (Fr.) - Füchse Berlín (Nem.) 
18.00 h HC Sporta Hlohovec (SR) - HCM Konstanca (Rum.), rozhodujú: Erdoan Vitaku a Arsim Vitaku z Kosova 


Tabuľka D-skupiny: 
1. Füchse Berlín 4 3 1 0 122:111 7 
2. Chambéry 4 2 1 1 112:104 5 
3. Konstanca 4 1 2 1 117:110 4 
4. Hlohovec 4 0 0 4 94:120 0 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL