Máj 2024
PUSŠPSN
5

W17 EHF Euro 2015

V odvete s Fínkami želaním lepší výkon i výsledok


28.03.2014


Kapitánka hádzanárok SR Lucia Súkenníková pred kvalifikačnou odvetou v Michalovciach: "Chceli by sme pozvať fanúšikov, aby nás prišli povzbudiť a my sa im vynasnažíme odvďačiť lepšou hrou, aby mali z toho krajší zážitok"


Odvetnú časť kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2014 v Chorvátsku a Maďarsku začnú hádzanárky Slovenska proti súperovi, s ktorým v stredu zavŕšili prvú polovicu bojov v 2. skupine. Ich súperkami budú v sobotu 29. marca od 18.00 h v michalovskej Chemkostav aréne (rozhodujú Lotyši Černavskis a Bogdanovs) Fínky, nad ktorými vo Vantaa vyhrali 27:25 (12:14). Želaním slovenských reprezentantiek je nielen opäť získať dva body, ale predovšetkým potešiť svojich priaznivcov hrou a presvedčivejším víťazstvom.


"Vo Fínsku to nebola príliš pekná hádzaná. Chceme potešiť oko diváka a aj takto pozvať fanúšikov, aby nás prišli povzbudiť. My sa im vynasnažíme odvďačiť krajšou hrou, aby mali z toho lepší zážitok," sľúbila kapitánka tímu Lucia Súkenníková. 


Na Zemplíne sa v drese národného tímu SR predstavia aj hráčky miestneho klubu Iuventa Michalovce. Jednou z nich je krídelníčka Terézia Szöllösiová, ktorá neskrýva presvedčenie, že s podporou publika vzrastie sila slovenského družstva: "My budeme v domácom prostredí silnejšie. Veríme, že nám to pôjde lepšie ako vo Vantaa. Keď predvedieme to, na čo máme, tak sa nám to podarí." Jej klubová i reprezentačná spoluhráčka Lucia Gubiková si uvedomuje, že v sobotu potrebuje každá hráčka výkonnostne pridať. "Doma musíme zahrať oveľa lepšie, aby sme dosiahli priaznivejší výsledok. Z chýb v predchádzajúcom vzájomnom meraní síl sa treba poučiť, sústrediť sa na dobrú obranu a premieňanie šancí. Základom je najmä kvalitná defenzíva, potom to už ide," poznamenala mladá brankárka. 


Kormidelník Sloveniek nebol po víťazstve vo Fínsku spokojný predovšetkým s defenzívou, počet inkasovaných gólov od severského outsidera sa mu nepozdával. Pred odvetou plánuje urobiť zmenu práve v obrane. "Viem presne, čo urobím. Som rozhodnutý ísť do zápasu s ofenzívnou obranou 1-2-3. Dúfam, že sa mi týmto podarí zmeniť aj myslenie dievčat a uhráme pekný výsledok," prezradil Dušan Poloz, ktorý tiež ráta s podporou divákov v Michalovciach: "Predstavíme sa na domácej pôde a som presvedčený, že neprehráme. Naopak, fyzickou prevahou a agresívnou vysunutou obranou súpera prevýšime a zvíťazíme. Samozrejme, bolo by dobré presvedčivejším rozdielom," verí český kouč zo slovenskej lavičky. 


Jeho zverenky si musia dať pozor predovšetkým na strelkyňu Lindu Cainbergovú a agilnú ľaváčku Alexandru Roosovú. Slovenské hádzanárky sa s Fínkami stretnú štvrtýkrát - okrem už spomenutého stredajšieho vystúpenia vo Vantaa vyhrali nad nimi v kvalifikácii ME 2006 v portugalskom Lagose 40:10, v kvalifikácii MS 2013 ich v Partizánskom zdolali 38:18. 


Slovenky dorazili po rozkúskovanej ceste vo štvrtok popoludní do Michaloviec. K 17-člennému kádru, ktorý bol vo Fínsku, sa opäť pridala stredná spojka Martina Bačíková. 


Okrem zápasu Slovensko - Fínsko sa v sobotu hrá v 2. skupine ešte duel Francúzsko - Island (17.30 h). Reprezentantky krajiny galského kohúta si môžu víťazstvom alebo aj remízou v Limoges zabezpečiť istotu postupu na ME. O druhú miestenku na šampionát by potom bojovali Slovenky s Islanďankami. 


Nominácia reprezentácie hádzanárok Slovenska na sobotňajší zápas kvalifikácie ME 2014 proti Fínsku (29. 3. v Michalovciach): 
brankárky: Žaneta Tóthová (Stella Saint-Maur/Fr.), Lucia Gubiková (Iuventa Michalovce), Martina Túrociová (HC Zlín/ČR) 
pivotky: Andrea Czanik (DJK/MJC Trier/Nem.), Dominika Horňáková, Michaela Kovaličková (obe Iuventa Michalovce) 
krídelníčky: Terézia Szöllösiová (Iuventa Michalovce), Lucia Súkenníková, Réka Bíziková (obe HK Slovan Duslo Šaľa), Selma Blažeková (HK Slávia Partizánske) 
spojky: Katarína Dubajová (MKS Olimpia-Beskid Nowy Sacz/Poľ.), Martina Školková (Cercle Dijon Bourgogne/Fr.), Petra Beňušková (DHK Baník Most/ČR), Martina Bačíková (HC Veselí nad Moravou/ČR), Marianna Rebičová (Iuventa Michalovce), Simona Szarková (HK Slovan Duslo Šaľa), Klaudia Michnová, Andrea Kertészová (obe HK Slávia Partizánske)


Program stretnutí 4. kola 2. skupiny: 
sobota 29. 3.: Francúzsko - Island (17.30 h, Limoges), Slovensko - Fínsko (18.00, Michalovce, rozhodujú Černavskis a Bogdanovs z Lotyšska) 


Tabuľka: 
1. Francúzsko 3 3 0 0 79:52 6 
2. Slovensko 3 2 0 1 64:68 4 
3. Island 3 1 0 2 73:64 2 
4. Fínsko 3 0 0 3 56:88 0 


Doterajšie výsledky: Island - Fínsko 34:18, Francúzsko - SR 25:18, SR - Island 19:18, Fínsko - Francúzsko 13:27, Fínsko - SR 25:27, Island - Francúzsko 21:27 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL