Apr 2024
PUSŠPSN
27

W17 EHF Euro 2015

Slovenky delí od postupu na ME 2014 jeden bod


30.03.2014


Dušan Poloz (tréner hádzanárok SR): "Máme dva postupové mečbaly, ale čakajú nás ešte nesmierne náročné zápasy"


Hádzanárky Slovenska sú po sobote opäť bližšie k účasti na tohtoročnom európskom šampionáte žien v Chorvátsku a Maďarsku. Ich sobotňajšie presvedčivé víťazstvo v Michalovciach nad Fínkami 38:17 (17:7) a zároveň výhra Francúzok v Limoges nad Islanďankami 24:19 (10:13) znamená sľubnú východiskovú pozíciu pred júnovým vyvrcholením kvalifikácie.

Slovenky ukázali v Chemkostav aréne svoju krajšiu hernú tvár. Kým v stredu sa vo Vantaa so severankami trápili (27:25), o tri dni neskôr od začiatku nenechali nikoho na pochybách, že úlohu favorita súboja zvládnu s prehľadom. 

"To je krásne na kolektívnom športe, obzvlášť ženskom, že za 72 hodín dokážu podať tak rozdielne výkony. Nemyslím si, že to bolo len vďaka hre a zmenou obranného systému, keď sme v podstate ubránili všetky fínske hráčky v hre jedna na jednu, ale je to o hlavách. Keď majú hráčky istotu, sebavedomie a veria si v domácom prostredí, tak sú prakticky nezastaviteľné a môžu zdolať kohokoľvek. Z tohto pohľadu vidím výrazný posun, že sa naše družstvo dostalo z problémov, ktoré malo vo Fínsku, a podalo tak presvedčivý výkon. Na zvládnutí zápasov vonku však musíme zapracovať, mentálny koučing je v tejto súvislosti pre dievčatá dôležitý," povedal český kouč reprezentantiek SR Dušan Poloz. 


Jeho zverenky podali na Zemplíne diametrálne odlišný výkon ako vo Vantaa. Zlepšili sa vo všetkých činnostiach, hoci stále je čo zlepšovať. Polozovi vyšiel variant s vysunutou obranou. "Dôležité bolo dostať toto poňatie do hláv. Vo Fínsku sme hrali bojazlivo, dnes bol náš prejav o niečom inom. Dievčatá na to majú, ale treba pracovať na odstránení týchto výrazných výkyvov," pokračoval kormidelník Sloveniek.

 

Tie si v prvom polčase utvorili pohodlný desaťgólový náskok a Fínky nešetrili ani po zmene strán. Ich vedenie narástlo až na 22 presných zásahov, keď krídelníčka Lucia Súkenníková upravila v záverečnej minúte na 38:16. "Som spokojná s výkonom celého družstva. Náš osud máme vo vlastných rukách. Teším sa na záver kvalifikácie. Keď s Francúzkami získame aspoň bod, tak postup je istý. Potrebujeme, aby prišlo do Šale čo najviac fanúšikov a podporili nás," poznamenala Súkenníková, na ktorej obočí pribudli v sobotu dva stehy po zásahu lakťom. 


Francúzky otočili vývoj duelu s Islanďankami a zaistili si už dve kolá pred koncom kvalifikácie postup na ME 2014. "Som spokojný s výsledkom z Limoges. Nám teraz stačí získať bod. Máme dva postupové mečbaly, ale čakajú nás ešte nesmierne náročné zápasy," dodal Poloz k situácii v 2. skupine.




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL