Máj 2024
PUSŠPSN
4

W17 EHF Euro 2015

Hannover zdolal Csurgó a vystavil mu stop v Pohári EHF


31.03.2014


V skupinovej fáze Pohára EHF dohrali takmer všetci slovenskí zástupcovia, do štvrťfinále postúpil len Michal Tóth ml. s Pickom Szeged


Pohár EHF hádzanárov 2013/2014 bude po skupinovej fáze pokračovať nielen bez dvojice slovenských tímov, ale aj bez dvoch zahraničných klubov so slovenským hráčskym zastúpením. Tatran Prešov obsadil vďaka domácej výhre v 6. kole nad francúzskym HBC Nantes (30:29) v C-skupine tretiu priečku, HC Sporta Hlohovec skončil po prehre na palubovke nemeckého Füchse Berlín (28:34) bez bodu štvrtý v D-skupine. 


"Myslím si, že sme mohli viac potrápiť favorita. Žiaľ, nedarilo sa nám v hre na postavenú obranu, strácali sme ľahké lopty a dostávali sme góly z rýchlych protiútokov. Klobúk dolu však pred chlapcami, že sa nezlomili. Už to vyzeralo na debakel, ale dotiahli sme sa na prijateľný šesťgólový rozdiel. Zápas sme si všetci užívali, početná 150-členná skupina našich priaznivcov utvorila spolu s domácimi fanúšikmi výbornú atmosféru. Bola to oslava hádzanej a veľmi pekné zakončenie nášho dobrodružstva v Pohári EHF," zhodnotil posledné vystúpenie Hlohovčanov na európskej scéne kouč Sporty Martin Lipták.


V záverečnom 6. kole prišiel v A-skupine o šancu na postup Csurgói KK, takže vo štvrťfinále si nezahrá ani Gabriel Vadkerti. Paradoxne, maďarský klub pripravil o nádej vybojovať si miestenku tím ďalšieho slovenského reprezentanta Csabu Szücsa ml. Nemecký TSV Hannover-Burgdorf otočil vývoj duelu s Csurgó na 27:26 (12:16) aj zásluhou päťgólového príspevku Szücsa. Vadkerti sa po pauze objavil na zápasovej súpiske hostí, ale bez zápisu v streleckej listine. V "áčku", z ktorého napokon nepostúpil ani v tabuľke druhý Reale Ademar León (Šp.), skončilo Csurgó tretie, Hannover bol až štvrtý. 


Pri utorkovom žrebovaní štvrťfinále Poháre bude v osudí len šesť tímov: z A-skupiny Lugi HF (Švéd.), z B-skupiny Montpellier Agglomération HB (Fr.), Sporting CP Lisabon (Portug.), z C-skupiny Pick Szeged (Maď.) aj s mladým slovenským brankárom Michalom Tóthom, HBC Nantes (Fr.) a z D-skupiny HCM Konstanca (Rum.). Víťaz "déčka" Füchse Berlín (Nem.) má ako organizátor istotu účasti na turnaji Final Four. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL