Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Slováci pred Srbskom s ďalšími absenciami


31.03.2014


Na zraze bez M. Straňovského, Ľ. Ďuriša i Cs. Szücsa, do nominácie sa dostali M. Briatka a D. Baďura


Tento týždeň je vyhradený v hádzanárskom kalendári ako asociačný termín pre reprezentačné tímy v kategóriách mužov a juniorov. V akcii budú aj slovenské výbery, ten mladší čaká v závere týždňa v Prahe kvalifikačný turnaj o postup na ME hráčov do 20 rokov. Reprezentácia mužov sa predstaví v dvoch medzištátnych prípravných zápasoch v Srbsku, v piatok 4. 4. sa bude hrať v Zrenjanine a sobotu 5. 4. v Smedereve, oba so začiatkom o 18.00 h.


Slováci mali zraz naplánovaný na pondelkové popoludnie v Bratislave. Tréner Zoltán Heister musel urobiť ešte pred ním viacero vynútených zmien. Minulý týždeň namiesto zraneného debutanta Lukáša Gamráta z HC Empor Rostock povolal spojku bratislavského ŠKP Karola Zechmeistera. Najnovšie nemôže pre zdravotné problémy počítať ani s legionármi Martinom Straňovským z FC Barcelona, Csabom Szücsom z TSV Hannover-Burgdorf a tvorcom hry HC Sporta Hlohovec Ľubomírom Ďurišom. Pozvánky dodatočne dostali Martin Briatka z HK Topoľčany a Dušan Baďura z ŠKH Agrokarpaty Pezinok. "Určite, je to pre nás veľmi citeľné oslabenie, ale čo s tým narobíme, keď sú za absenciami zranenia," poznamenal reprezentačný tréner Zoltán Heister, ktorému zostal k dispozícii 16-členný káder. 


Slovenskí hádzanári majú prvý tréning počas sústredenia v pondelok podvečer v Bratislave, kde si potom v utorok od 16.30 h zahrajú proti juniorom a v stredu 2. apríla od 18.00 h ich preverí v Topoľčanoch miestny extraligista. Vo štvrtok odletia do Belehradu a v nasledujúcich dvoch dňoch si zmerajú sily s vicemajstrami Európy z roku 2012. 


Srbi sa zišli tiež v pondelok v Belehrade. Ich kormidelník Vladan Matič nominoval 19-členný káder, v ktorom figuruje 14 legionárov, z toho osem z najvyššej nemeckej súťaže. Najväčšími hviezdami sú brankár Darko Stanič z macedónskeho Metalurgu Skopje, či spojky Marko Vujin z tímu bundesligového šampióna THW Kiel a Momir Ilič z maďarského MKB Veszprém. 


Aktualizovaná nominácia mužskej reprezentácie hádzanárov Slovenska na dva prípravné zápasy proti Srbsku (4. a 5. apríla): 
brankári: Teodor Paul (Grundfos Tatabánya KC/Maď.), Miloš Putera (TV Grosswallstadt/Nem.), Marián Žernovič (HC Sporta Hlohovec) 
pivoti: Andrej Petro (Tatran Prešov), Martin Slaninka (HK Topoľčany) 
krídla: Tomáš Urban (Tatran Prešov), Miroslav Volentics (ŠKP Bratislava), Martin Briatka (HK Topoľčany), Gabriel Minarovič (HC Štart Nové Zámky) 
spojky: Marek Mikéci (HSG Varel-Friesland/Nem.), Oliver Rábek (Tatran Prešov), Patrik Hruščák (HK Topoľčany), Radovan Pekár (1. MHK Košice), Tomáš Vallo (MŠK Považská Bystrica), Karol Zechmeister (ŠKP Bratislava), Dušan Baďura ml. (ŠKH Agrokarpaty Pezinok) 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL