Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Juniori SR potrápili v príprave mužov


02.04.2014


Výsledok prípravného zápasu v hádzanej mužov v Bratislave: Slovensko muži - Slovensko juniori 29:25 (13:17)


Slovenská mužská hádzanárska reprezentácia odohrala v utorok v rámci sústredenia v Bratislave prvý zo štyroch prípravných zápasov. Zverenci trénera Zoltána Heistera si v hale Domu športu poradili s juniorským výberom SR, ktorý sa chystá na tohtotýždňovú kvalifikáciu ME hráčov do 20 rokov, zásluhou druhopolčasového obratu 29:25 (13:17). 


Družstvo mužov "prespalo" úvod, a tak už po štvrťhodine hry malo šesťgólové manko. Najmä obrana nestála na pevných nohách, o čom svedčalo priebežné skóre 7:13. Juniorov ťahalo predovšetkým trio Lukáš Urban - Dominik Kalafut - Šimon Michniewicz a v bránke ich podržal Matej Vernarský. Po prestriedaní stiahli "heisterovci" odstup do prestávky na štyri góly. Aj po zmene strán museli doťahovať mladíkov. V 46. min ešte prehrávali 20:23, ale následnou štvorgólovou šnúrou, na ktorej konci v 52. min bol prvý gól Gabriela Minaroviča, išli prvýkrát v zápase do vedenia 24:23. Ešte štyri minúty pred koncom vyhrávali len 26:25, no v závere poistili tromi gólmi svoje víťazstvo. Do streleckej listiny sa zapísali s výnimkou brankárov všetci hráči Heisterovho tímu. Z aktuálneho kádra nehral iba Radovan Pekár, ktorý podľa slov fyzioterapeuta Christiana Büttnera pauzoval pre problém s lýtkovým svalom. Mužskú reprezentáciu čaká v stredu vystúpenie v Topoľčanoch proti tamojšiemu extraligistovi, v piatok a sobotu sa predstaví v medzištátnom priateľskom dvojzápase v Srbsku. 


Pre juniorov to bola generálka pred kvalifikačným turnajom v Prahe. "Myslím si, že dopadla celkom dobre. Prehrať s mužmi len o štyri góly nie je zlé, navyše 50 minút sme boli vo vedení a o ich výhre rozhodli v závere väčšie skúsenosti," zhodnotil utorkový duel líder juniorského národného tímu Lukáš Urban. Veľký talent slovenskej hádzanej bol s 8 gólmi najlepším strelcom stretnutia. 

Výsledok - utorok: 
Slovensko muži - Slovensko juniori 29:25 (13:17) 
Zostava a góly mužov SR: T. Paul, Putera, Žernovič - T. Urban 4/2, M. Volentics 3, M. Briatka 1/1, Minarovič 2, Petro 1, Slaninka 2, Mikéci 2, Rábek 4, P. Hruščák 5, Vallo 2, Zechmeister 2, D. Baďura ml. 1 
Góly za juniorov SR: L. Urban 8/2, D. Kalafut 6, Michniewicz 4, M. Mikita 3, Páleš 2, Orlovský a Hlinka po 1 
Pok. hody: 4/3 - 2/2, vylúčení: 5 - 3, rozhodovali: Oťapka a M. Sivák, 50 divákov 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL