Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

M. Straňovský o svojom zranení: Nejde o nič vážne


02.04.2014


Krídelníkovi FC Barcelona prekazili plány problémy so slabinami, namiesto duelov v reprezentačnom tíme musí pauzovať a venovať sa rehabilitácii


Slovenskej hádzanárskej reprezentácii mužov nepomôže v tohtotýždňových medzištátnych priateľských stretnutiach v Srbsku (4. a 5. 4.) ani Martin Straňovský. Krídelníkovi FC Barcelona znemožnili pripojiť sa k spoluhráčom z národného tímu zdravotné problémy. "Mám natiahnuté slabiny na pravej nohe. Keďže ma to pri jednom obrannom cvičení ťahalo aj na poslednom tréningu v klube, nechcel som to siliť. Oznámil som to reprezentačnému koučovi Zoltánovi Heisterovi i vedeniu zväzu, ospravedlnili moju neúčasť a dali mi voľno," informoval M. Straňovský, ktorý využil asociačný termín a pricestoval na Slovensko.


"Nejde o nič vážne. Mal by som s tým zranením pauzovať desať dní. Čas doma využijem a povenujem sa aj rehabilitácii, aby som bol opäť fit. Keď sa vrátim do Španielska, tak nás v piatok 11. apríla čaká domáci duel proti Zaragoze. Uvidíme, či v ňom už budem trénerovi k dispozícii," pokračoval rodák z Nových Zámkov.


Jeho herná vyťaženosť v Barcelone nie je optimálna, preto mohol nabrať zápasovú prax v reprezentačnom drese, obzvlášť, keď v nominácii nefiguroval Radoslav Antl, ktorého donedávna trápili bolesti chrbta. "Tešil som sa, že si schuti zahrám, keďže reprezentácia má na tento týždeň v pláne dva prípravné a dva medzištátne duely. Žiaľ, prišli mi do toho spomenuté zdravotné komplikácie. Zdravie je prednejšie. Chystám sa však za spoluhráčmi z národného tímu, zrejme sa pôjdem na nich pozrieť do Topoľčian, kde v stredu nastúpia proti domácemu družstvu," poznamenal jeden z najlepších slovenských hádzanárov súčasnosti. 


Martin Straňovský chýbal pre zranenie aj v ostatných dueloch Kataláncov v najvyššej španielskej súťaži či v Lige majstrov, v ktorej si "Barca" vybojovala počas víkendu cez dánsky Aalborg postup do štvrťfinále. V ňom sa stretne s bundesligovým Rhein-Neckar Löwen. "Boli v osudí aj ľahší súperi, ale myslím si, že cez tento nemecký klub by sme mali jednoznačne prejsť. Nemal by to byť problém," komentoval 28-ročný Slovák výsledok utorkového žrebu LM. 


Dres FC Barcelona by si od leta mal začať obliekať aj Gudjón Valur Sigurdsson. Príchodom 34-ročného Islanďana by Straňovskému pribudol ďalší konkurent na post ľavého krídla, na ktorom navyše hráva tiež španielsky veterán Juanín García. "Čo už, asi budeme hrávať traja. Ja mám ešte na rok zmluvu, viac k tomu momentálne neviem povedať," dodal k svojej budúcnosti víťaz ankety o najlepšieho hádzanára SR za rok 2006.


Tešiť ho môže aspoň skutočnosť, že už onedlho bude môcť oslavovať so spoluhráčmi obhajobu majstrovského titulu, keďže Barcelončania vyhrali všetkých doterajších 24 ligových stretnutí a na čele tabuľky majú priepastný 11 bodový náskok. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL