Apr 2024
PUSŠPSN
24

W17 EHF Euro 2015

Petrov návrat do reprezentácie po vyše deviatich mesiacoch


02.04.2014


Hádzanársky pivot Andrej Petro sa do národného tímu vždy teší


Viac ako trištvrte roka uplynulo od posledného vystúpenia Andreja Petra v hádzanárskej reprezentácii mužov Slovenska. Najcennejší dres si obliekol v polovici júna uplynulého roka v Szegede vo víťaznom záverečnom vystúpení národného tímu SR v kvalifikácii ME 2014 proti Maďarsku (31:30) ešte pod vedením predchádzajúceho kouča Petra Dávida. Ďalšie zápasy na jeho konto nepribudli. Dôvodom bolo vážne októbrové zranenie ramena, ktoré si vyžiadalo operáciu. Rodák zo Šale vynechal kompletnú I. fázu kvalifikácie MS 2015. Šancu opäť dostáva počas aprílového asociačného termínu, v ktorom zverenci súčasného trénera Zoltána Heistera nastúpia v piatok a sobotu v príprave proti Srbom.


"Ja sa teším na každý zraz, pre mňa je to pocta byť v reprezentácii. Na druhej strane mám tu aj kopec kamarátov, bývalých či súčasných spoluhráčov, s ktorými si vždy máme čo povedať, takže som rád, že som tu," povedal na úvod A. Petro. Od svojho návratu po zranení už stihol odohrať viacero stretnutí za Tatran Prešov v extralige, SEHA League či Pohári EHF, ale po dlhšej odmlke víta každú príležitosť nabrať zápasovú prax. "Po zranení si potrebujem, takpovediac, ešte vyhádzať ruku a dostať sa späť do pohody. Moja pauza bola takmer polročná, takže chvíľu to trvá," poznamenal 28-ročný robustný pivot k svojej súčasnej hernej kondícii. 


Oslabení Slováci bez viacerých opôr (Štochl, M. Straňovský, Cs. Szücs, Kukučka, Kopčo, Antl, ... ) budú v závere tohto týždňa čeliť v Zrenjanine a Smedereve vicemajstrom Európy spred dvoch rokov. "V prvom rade si ideme schuti zahrať. Je tu veľa nových a mladých hráčov, ktorí práve takýmito duelmi naberú veľa cenných skúseností. Samozrejme, možno to bude pre nich trochu šok, keď prídeme do plnej haly a budú hrať proti hviezdam z nemeckej súťaže. Do Srbska ideme aj v tomto zložení podať svoj čo najlepší výkon a uvidíme, čo z toho vznikne," uviedol Petro, ktorý patrí v súčasnom kádri SR medzi najostrieľanejších hráčov. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL