Máj 2024
PUSŠPSN
3

W17 EHF Euro 2015

Skopjanské kluby vo štvrťfinále LM na futbalovom štadióne


02.04.2014


Vardar a Metalurg chcú privítať nemeckých súperov v boji Final Four Ligy majstrov hádzanárov na futbalovom štadióne v Skopje


Hádzanársky boom v Macedónsku naberá na obrátkach. Až dva kluby z tejto balkánskej krajiny sa prebojovali medzi osmičku najlepších tímov Ligy majstrov mužov 2013/2014, a tak nečudo, že vzhľadom na historický úspech enormne rastie záujem o zápasy v najprestížnejšej európskej pohárovej súťaži klubov. RK Vardar i RK Metalurg Skopje by chceli odohrať svoje domáce štvrťfinálové stretnutia na futbalovom štadióne. 


Európska hádzanárska federácia im už údajne dala zelenú na zorganizovanie duelov na Národnom štadióne Filipa II. v Skopje, čím sa otvára obom klubom možnosť predstaviť sa pred trojnásobne početnejším publikom, ako pojme najväčšia hala v Macedónsku. Do haly Borisa Trajkovského sa zmestí približne 7000 fanúšikov. Futbalová aréna má kapacitu vyše 36-tisíc miest, ale zástupcovia oboch hádzanárskych klubov už prezentovali plán s hľadiskom pre 21 000 priaznivcov. Ako je známe, Vardar v osemfinále LM vyradil obhajcu lanského celkového triumfu HSV Hamburg a teraz ho vo štvrťfinále čaká ďalší nemecký tím SG Flensburg-Handewitt. Metalurg prešiel cez dánsky KIF Kolding Kodaň a o účasť na turnaji Final Four bude bojovať s bundesligovým favoritom THW Kiel.


V doterajšej histórii hádzanárskej Ligy majstrov sa len jediný duel uskutočnil na štadióne, zhodou okolností to bolo tiež štvrťfinále a jeho aktérmi boli pred dvoma rokmi AG Kodaň a FC Barcelona. Na tribúny Parken Stadion v dánskej metropole si 20. 4. 2012 našlo cestu 21 300 divákov, ktorí videli víťazstvo Kodančanov 29:23. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL